Новото правителство на Италия ще бъде пронатовско и изцяло част

...
Новото правителство на Италия ще бъде пронатовско и изцяло част
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Новото правителство на Италия ще бъде пронатовско и проевропейско

Новото държавно управление на Италия ще бъде пронатовско и напълно част от Европа, съобщи бъдещият министър-председател Джорджа Мелони.

БГНЕС напомня, че консервативният ѝ съдружник Берлускони още веднъж изрази благосклонностите си към съветския президент Владимир Путин и упрекна украинския президент Володимир Зеленски в предизвикателство на войната.

Мелони съобщи, че всяка партия, която не е съгласна с нейната външнополитическа линия, не би трябвало да се причислява към държавното управление. То би трябвало да почне работа идната седмица.

" Италия с нас в държавното управление в никакъв случай няма да бъде слабото звено на Запада ", сподели тя.

Мелони твърдо пази Украйна, откогато Русия стартира нашествието си през февруари, и поддържа западните наказания против Москва.

" За едно нещо съм била, съм и постоянно ще бъда ясна. Възнамерявам да повеждам държавно управление с ясна и недвусмислена външнополитическа линия ", сподели тя. " Всеки, който не е склонен с това, не може да бъде част от държавното управление ".

Берлускони е дълготраен другар на Путин. По-рано стана ясно от изтекли записи, че той още веднъж е в контакт с съветския президент и е разменил дарове с него.

В един от тях, Берлускони декларира, че Украйна е „ потопила “ мирното съглашение от 2014 година, съобщи Ройтерс.

Според Берлускони Зеленски е направил обстановката доста по-лоша, когато е пристигнал на власт през 2019 година

Преди изборите в Италия в края на предишния месец Берлускони отбрани Путин, като съобщи, че съветският водач просто е желал да размени държавното управление на Володимир Зеленски с " почтени хора ". /БГНЕС

Рим / Италия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР