Новото парламентарно мнозинство - ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и Възраждане -

...
Новото парламентарно мнозинство - ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и Възраждане -
Коментари Харесай

Часове преди вота на недоверие: Новото мнозинство демонстрира сила и провали кворума -

Новото парламентарно болшинство - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " - провали за следващ път кворума и пленарното съвещание по този начин и не стартира.

Регистрираха се единствено 110 души - депутати от Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия, както и шестимата самостоятелни. Демонстрацията на мощ се случва часове преди гласуването на импортирания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение.

Днес се очакваше депутатите да изберат нов ръководител на Народното събрание, като от Политическа партия по-рано оповестиха, че ще оставят този пост на опозицията. Въпреки това националните представители от четирите партии бяха в Народното събрание, само че въобще не влязоха в зала. Според източници протестът тази заран се дължи на това, че четирите партии по този начин и не са се обединили към една кандидатура, откакто предходната седмица Ива Митева съобщи, че не желае този пост.

Според правилника на Народно събрание бе дадена 15-минутна отмора. След края ѝ се записаха двама души повече - 113. Те още веднъж не стигат, с цел да обезпечат кворума от 121 депутати, защото Има Такъв Народ, Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС и  " Възраждане " не влязоха в зала.

Очаквайте детайлности!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР