Новото дясно обединение Демократична България е добра основа за нещо

...
Новото дясно обединение Демократична България е добра основа за нещо
Коментари Харесай

Демократична България е добра основа за нещо много сериозно, оптимист Радан Кънев

Новото дясно обединяване " Демократична България " е добра основа за нещо доста съществено. Това увери Радан Кънев в утринния блок на БиТиВи.

В " Демократична България " влизат ДСБ, " Да, България " и партия " Зелените ", като се чака и още обединения да се причислят.

" Нищо не става елементарно - нито в живота, нито в политиката, и съвсем нищо не става от първия опит ", разяснява някогашният водач на ДСБ.

Според него било несъмнено, че " Демократична България " е нещо нужно в българската политика и давало съображение за очаквания, като това била и повода той да се включи интензивно в този план.

Кънев изясни, че обединяването хващало две доста значими трендове - една вътрешна и една външна.

" Цяла Европа сега кипи по главната тематика - по-силна, по-единна Европа или назад към разпокъсани национални страни, всяка със своите войни и ползи. Единствените в българската политика, които споделяме " по-силна, по единна Европа, без всевъзможни ангажименти, е " Демократична България ". Тук е заложена кардинална основа. И още нещо - не може 12-13 години ГЕРБ и (Бойко) Борисов да преобладават българската политика, а едно дясно обединяване да няма ясно отношение към ГЕРБ и Борисов ", посочи той.

Взаимодействието в политиката е належащо, който не схваща потребността от взаимоотношение, не е за политиката, акцентира Кънев.

Той увери, че по тематиката " Пирин " в никакъв случай не са имали основни разлики със " Зелените ", като съгласно него казусът не са концесиите, които са давани, а казусът бил концесията, която е редовно нарушавана в продължение на 17 години, през които " (Иван) Костов сигурно не е на власт, само че 10 от тези години Борисов е на власт и си затваря очите за нарушаванията на концесията ".

На въпрос кой ще има водеща роля в обединяването, Кънев отговори: " Десният гласоподавател в България ".

Според него разликата сред " Демократична България " и " Обединени патриоти " е, " че ние сме на напълно различен бряг в политиката, ние сме на западния бряг на българската политика, а на западния бряг нещата са доста по-ясни, тъй като работят постоянни правила ".

За Съюз на демократичните сили Кънев уточни, че " част от управлението, в лицето на настоящия му ръководител (Божидар Лукарски), желае да премине на другия бряг на реката - на властническия шовинизъм, т.е. да извърши една трансджендър промяна в политиката като направи от Съюз на демократичните сили фашистка партия ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР