Новото австрийско правителство ще работи за преодоляване на различията между

...
Новото австрийско правителство ще работи за преодоляване на различията между
Коментари Харесай

Кристиан Курц: Новото правителство на Австрия ще работи за преодоляване на различията между страните в ЕС

Новото австрийско държавно управление ще работи за превъзмогване на разликите сред източните и западните страни в Европейски Съюз, съобщи през днешния ден в Брюксел новоизбраният канцлер Кристиан Курц, предава ДПА. Там той се срещна с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Курц алегорично избра Брюксел за своето първо посещаване откакто постави клетва като канцлер на Австрия. Така той даде знак, че страната остава проевропейски настроена, макар че в държавното управление му влезе извънредно дясната Партия на свободата.

Конфронтацията към миграционната политика е една от областите, в които Австрия би могла да заглажда разликите, добави 31-годишният Курц. Мнозинство страни от Европейски Съюз влязоха в разногласия със страни членки като Унгария, Чехия и Полша поради отхвърли им от спазването на квотния принцип при разпределянето на бежанците в съюза. Курц поддържа ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, съгласно който квотите пораждат надълбоко разделяне и са неефективни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР