Новостите в ядрените технологии, безопасността и надеждността на реакторите ВВЕР,

...
Новостите в ядрените технологии, безопасността и надеждността на реакторите ВВЕР,
Коментари Харесай

В Русе представят европейския закон за радиоактивните отпадъци

Новостите в нуклеарните технологии, сигурността и надеждността на реакторите ВВЕР, извеждането от употреба на нуклеарни уреди, ядрената медицина, радиационната отбрана на околната среда са измежду тематиките на тазгодишната интернационална конференция „ Ядрената сила за хората ”.

Форумът, проведено от Българското нуклеарно сдружение (БЯД), взаимно с Европейското нуклеарно сдружение и с поддръжката на Български атомен конгрес и „ АЕЦ Козлодуй “ ЕАД, ще се организира от 4 до 7 ноември в Русе.

В програмата е включено показване на Европейския закон за радиоактивните боклуци, както и на разпоредбите при създаване на нови нуклеарни мощности.

Сред тематиките е огромният план за „ Изграждане и развиване на Център за подготвеност “Квантова връзка, интелигентни системи за сигурност и ръководство на риска ”, в чието създаване взе участие Институтът за нуклеарни проучвания и нуклеарна енергетика на Българската академия на науките.

Предвидено е и показване на програмата на Професионалната гимназия по нуклеарна енергетика в град Козлодуй “Игор Курчатов ” за образование на фрагменти за нуклеарната ни енергетика.

По традиция, в границите на конференцията се дава опция за изява на млади експерти, до 35 години, посредством състезанието „ Най-добър отчет на млад експерт ”, в който най-хубавите презентации ще бъдат наградени.

Годишната конференция на БЯД дава опция за обмяна на хрумвания и опит на наши и непознати експерти, работещи в региона на нуклеарната енергетика, радиационната отбрана, нуклеарните способи в медицината и опазването на околната среда. Тя е обичаен конгрес за шерване на познания от региона на науката, технологиите и реализирането на нуклеарните приложения в промишлеността измежду нуклеарната общественост.

В събитието ще вземат участие български и задгранични учени и специалисти, представители на национални и интернационалните организации в нуклеарната област. В унисон с наименованите на конференцията, те ще предадат своите послания и към необятната общност, чиято осведоменост и начетеност по нуклеарните въпроси е измежду главните цели на БЯД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР