Новородено дете е намерено изхвърлено в дере край новозагорското село

...
Новородено дете е намерено изхвърлено в дере край новозагорското село
Коментари Харесай

Районната прокуратура в Сливен разследва смъртта на новородено дете

Новородено дете е открито изхвърлено в дере край новозагорското село Коньово, оповестиха от Районната прокуратура в Сливен. По случая е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел на новородено от майката по време на раждане или по-късно. Родилката е 19-годишна. 

Сигналът към полицията за мъртвец на бебе подават група деца от селото в четвъртък следобяд. Родилката е отвела служителите на реда до мястото, където е изхвърлено детето. Тя самата е съобщила, че го е родила в изоставена къща. При огледа на натрупа е открито, че има черепно-мозъчна контузия. В момента се открива по какъв начин е породена тя, сподели представителят на Районната прокуратура Христина Блецова.

Момичето е отказало хоспитализация, само че е открито, че  е прикривало бременността си. Това ѝ е първо раждане. Вече са извършени разпити по случая, като младата майка досега не е разпитвана. 

Предстои да бъде и бъде назначена и психолого-психиатрична експертиза. Назначени са съдебномедицински експертизи на майката и на умрялото дете, които да открият точната причина за настъпилата гибел на новороденото. 

След заключенията на по този начин назначените експертизи, ще бъде изяснена и точната правна подготовка на действието, се споделя в известието на прокуратурата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР