Новородено бебе е убито при руски ракетен удар, поразил родилен

...
Новородено бебе е убито при руски ракетен удар, поразил родилен
Коментари Харесай

Новородено бебе убито след руски обстрел над родилен дом

Новородено бебе е убито при съветски ракетен удар, поразил родилен дом в град Вилнянск, в украинската Запорожка област, която Русия разгласи, че анексира по-рано тази есен, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ракетният ударът е бил нанесен тази нощ. Поразена била двуетажна постройка, в която се намирало родилното поделение. Сградата е разрушена. Тя е била част от градския болничен комплекс, обявиха в членове на украински избавителни екипи в известие, оповестено в обществена мрежа. Те оповестяват, че вследствие на офанзива е било убито новородено.

Майката на бебето и един доктор са били извадени отдолу под отломките на рухналата постройка. Жената е била ранена, написа в Туитър украинският президент Володимир Зеленски.

" Терористичната страна продължава да води война против цивилните ", съобщи Зеленски. " Врагът още един път реши да се опита да реализира посредством гнет и ликвидиране това, което не съумя да реализира за девет месеца ", добави той.

Градът се намира в северната част на Запорожка област. На юг в по-голямата си част региона е окупирана от съветските войски.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР