Новопривлеченият от ЦСКА нападател Матиас Фаетон демонстрира чудесна форма на

...
Новопривлеченият от ЦСКА нападател Матиас Фаетон демонстрира чудесна форма на
Коментари Харесай

Новият нападател на ЦСКА блесна с два гола за Гваделупа

Новопривлеченият от ЦСКА нападател Матиас Фаетон показва чудесна форма на шампионата " Голд Къп ".

23-годишният стрелец наниза два гола за успеха на Гваделупа над Куба с 4:1. Той действаше като ляво крило и беше над всички на терена, а тимът му е все по-близо до четвъртфиналите на влиятелната конкуренция.

Гваделупа изненада още на старта с равенството против любимеца в групата Канада, а през вчерашния ден имаше за противник неопитния отбор на Куба, който рухна още до почивката. С актив от 4 точки Фаетон и компания оглавиха класирането преди срещата Канада - Гватемала и направиха огромна крачка към присъединяване във етапа на директните елиминации.
 Фаетон - футболистът с значими голове в мощно състезание
Фаетон - футболистът с значими голове в мощно състезание

И малко картони

Кубинците подходиха наивно и в опитите си да са нападателни оставяха доста свободни пространства. В 13-ата минута Стив Совет подаде на Фаетон, който овладя топката и с мощен шут с десния крайник не остави никакви шансове на вратаря Райко Аросарена. Малко по-късно гол на Куба беше анулиран поради засада.
 Фенове на Гренобъл побесняха след прехвърлянето на Фаетон: Загубеняци! Продадохме най-хубавия си състезател единствено за 2 млн. евро
Фенове на Гренобъл побесняха след прехвърлянето на Фаетон: Загубеняци! Продадохме най-хубавия си състезател единствено за 2 млн. евро

Привържениците на Гренобъл за гневни

В 41-ата минута Анж-Фреди Плюман удвои задатъка на Гваделупа, а в 43-ата Матиас Фаетон вкара втория си гол в мача. Новото попълнение на ЦСКА получи пас от Тиери Амброус и още веднъж показва, че разполага със мощен и отмерен удар. Този път топката спря в долния десен ъгъл на вратата на Куба, а интригата към крайния победител изчезна.

След почивката футболистите на Гваделупа понижиха оборотите, само че преди този момент вкараха още един гол, дело на Антони Барон. Играчът на Сервет сътвори същински шедьовър. Той се завъртя технично в наказателното поле и по-късно елегантно плъзна топката в мрежата за 4:0. Фаетон можеше да оформи хеттрик, само че изстрелът му с левия крайник мина около вратата, а в 70-ата минута селекционерът Жослен Англома го смени със Стивън Давидас.

Кубинците се възползваха от отпущането на съперника и върнаха едно попадение в 62-ата минута, когато прецизен беше Аричел Ернандес от дузпа. В 77-ата минута и гол на Даниел Диас беше анулиран, а малко преди края на дуела резервата Алдаир Руис получи пряк червен картон.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР