Новоназначеното служебно правителство ще проведе днес точно в 10:00 ч.

...
Новоназначеното служебно правителство ще проведе днес точно в 10:00 ч.
Коментари Харесай

Първо заседание на новото/старо служебно правителство. Дневният ред включва 11 точки

Новоназначеното служебно държавно управление ще организира през днешния ден тъкмо в 10:00 ч. първото си постоянно съвещание, оповестиха от пресслужбата на

Проектът за дневен ред включва 11 точки, които кабинетът ще подложи на разискване и гласоподаване. Сред тях са:
план на решение за разрешаване на транспортен съд на Румъния да навлезе в териториалните води на България;разрешаване присъединяване на контингент от Въоръжените сили на България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната интервенция на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина (EUFOR ALTHEA);Проект на разпореждане за установяване на детайлни правила за даване на безплатна финансова помощ по стратегиите, финансирани от Европейските фондове при споделено ръководство за програмен интервал 2021 – 2027г.;
Припомняме, че на 2 февруари президентът издаде декрет, с който назначи служебно държавно управление от 3 февруари още веднъж с министър-председател Гълъб Донев. Така той се трансформира в най-дълго управлявалия длъжностен министър-председател в България.

Единствената смяна в състава е министърът на културата – Найден Тодоров, който пое поста от проф. Велислав Минеков. Структурата на Министерския съвет, с четирима вицепремиери, се резервира.

Основната задача на служебното държавно управление е да провежда петите предварителни избори за парламент за последните две години, които ще се проведат на 2 април.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР