Новоназначеният британски премиер Борис Джонсън получи нов удар днес, когато

...
Новоназначеният британски премиер Борис Джонсън получи нов удар днес, когато
Коментари Харесай

Трус на Острова: Братът на Борис Джонсън подаде оставка

Новоназначеният английски министър председател Борис Джонсън получи нов удар през днешния ден, когато брат му Джо разгласи оставката си от държавното управление и от Народното събрание в разгара на разногласията към Брекзит и възможни предварителни избори, написа Агенция Франс Прес.

" През последните седмици се разкъсвах сред лоялността към фамилията и националния интерес - това е неразрешимо напрежение и е време другите да поемат моите функции като народен представител и министър “, сподели Джо Джонсън.

Още вести от Острова и света ще намерите тук

Камарата на общините отхвърли предварителните общи избори ден преди този момент, като утвърди законопроекта, който допуска, че държавното управление не може да се отдръпна от Европейския съюз на 31 октомври, без да има съглашение с Брюксел.

В момента Горната камара на английския парламент разисква законопроекта, блокиращ опцията за " Брекзит без договорка ". След като приключат дебатите, законодателният орган ще бъде изпратен назад на общините за ново гласоподаване.

Премиерът на Обединеното кралство Джонсън неведнъж декларира, че няма да допусне следващо отсрочване и ще обезпечи Брекзит със или без договорка преди крайния период 31 октомври. Той също по този начин разпореди прекратяване на Народното събрание до 14 октомври.

Консервативната партия загуби болшинството си в общините, като депутатите отхвърлиха да проведат предварителни избори и утвърдиха законопроекта. По думите на премиера, това е " изменничество към гласоподавателите ".

Източник: http://kanal3.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР