Новобранците зад волана, както и джигитите с отнети контролни точки

...
Новобранците зад волана, както и джигитите с отнети контролни точки
Коментари Харесай

Ключова новина за шофьорите! Кого засяга

Новобранците зад кормилото, както и джигитите с отнети контролни точки към този момент ще могат да си извадят шофьорска брошура по ускорената процедура - до 3 дни от приемането на заявката. Това е заложено в проектозакона за изменение и допълнение на Закона за българските персонални документи, признат през днешния ден от Министерския съвет. Целта на въведените промени е облекчение на жителите.

Вече експресно ще се снабдяват с книжки и преди малко издържалите изпита, придобилите умения за нова категория, както и тези, които са си възстановили правоспособността след лишаване на контролните точки.
-->
Друго от препоръчаните промени е отпадането на задължението за промяна на книжката при смяна на непрекъснатия адрес на обитаемо място в границите на една област.

В проектозакона е заложена правна опция персоналните карти на българските жители да съдържат удостоверения за електронна еднаквост. По този метод ще могат да бъдат употребявани като притежател на електронен идентификатор по смисъла на Закона за електронна идентификация.

Предвидена е и опцията при избрани условия да бъдат издавани паспорти със период на годност до 10 години, както и краткотрайна карта за идентичност на лица, на които е постановена присъда, която не е влезнала в действие.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР