Ново сътресение има в коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти. Това е причината

...
Ново сътресение има в коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти. Това е причината
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Борисов и “Патриотите” на спешна среща! Решават бъдещето на коалицията…

Ново разтърсване има в обединението ГЕРБ-Обединени патриоти. Това е повода Борисов и тримата водачи Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов да се срещат “на четири очи” на следващия ден, научи ПИК. Поредният препъни камък в връзките на обединението се оказаха скандални назначения в Енергийния систематичен оператор, за което сигнализира вицепремиерът Валери Симеонов.

Преди дни той съобщи, че единственият и максимален проблем в обединението са назначенията и фрагментите. По думите му в държавното сдружение се поставят хора, които първо не са разисквани, с тях и второ са несъответствуващи.

Сменя се Управителният съвет, без да има каквато и да е консултация с съдружния сътрудник. За ръководител на управителния съвет се поставя бодрият пенсионер Антон Славов на 71 години – правилен кадър на Българска социалистическа партия и под директното влияние на Георги Христозов от Движение за права и свободи. На всичкото от горната страна, Славов към този момент е бил уволняван от НЕК за несправяне с работата и в този момент отново го връщат.

Вторият член на съвета пък ще е Ангелин Цачев, който кръговете в енергетиката свързват с Таньо Танев, ръководител на главната компания, спечелила многомилионната държавна поръчка за създаване на далекопроводите. Танев ще усвоява парите, а приятелят му Цачев ще го управлява. Голям надзор ще падне, огромно знамение. Та по какъв начин от Обединени патриоти да носим отговорност за изразходването на тези 500 млн. лева в ЕСО? Мога да кажа напълно ясно, че аз отхвърлям да нося тази отговорност. Поставил съм въпроса пред Борисов и чакам той да бъде решен “, написа във Facebook водачът на НФСБ. 

Нерешен остава и въпросът за Истанбулсаката спогодба, по който и тримата патриоти са единомислещи, че няма да поддържат и приканват ГЕРБ да отдръпна ратификацията от Народното събрание. За момента обаче министър председателят Борисов и водач на ГЕРБ прикани само да се изчака задоволително, с цел да може конвенцията да бъде обществено разисквана, с цел да няма никакви подозрения по отношение на това, което ще се приема, само че не е споделил и дума във връзка отдръпването й. 

Не на последно място е и въпросът за язовирите. Тема, която повдигна водачът на Атака Волен Сидеров, откакто съобщи, че районното министерство се пробва да трансферира непостижимата задача на регионалния шеф на София Илиян Тодоров. Премиерът Борисов даде обещание да реши казуса, само че оставката на зам.-министър Деница Николова към момента остава под въпрос, за което настояваше Сидеров. Той изиска тя да бъде освободена, тъй като откакто Патриотите са във властта, носят отговорност за дейностите на хора като нея, които не са способени – теза, която пазят и  водачите на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонов.

Източник: ПИК
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР