Ново разследване започна срещу лидера на Атака, заплашил прокурор и

...
Ново разследване започна срещу лидера на Атака, заплашил прокурор и
Коментари Харесай

Две обвинения за Волен Сидеров, гаранция от 50 000 лв.

Ново следствие стартира против водача на Атака, заплашил прокурор и проверяващ служител на реда
Две обвинявания са повдигнати на водача на Атака и общински консултант Волен Сидеров.

Първото обвиняване е по отношение на отправени апели за подбудителство на обществото към нарушение на откритите в страната противоепидемиологични ограничения в изискванията на изключително състояние, оповестиха от прокуратурата.

В телевизионно предаване, излъчено преди дни, Сидеров неведнъж призоваваше за нарушение на заповед на министъра на опазването на здравето. Същите апели бяха изпратени на медиите и под формата на прессъобщение със заглавие: „ Излезте всеобщо на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски! “.

Второто обвиняване за Сидеров е поради това, че незаконно е попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвинен в Столична дирекция на вътрешните работи.

На Волен Сидеров е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 50 000 лв., вносима в 14-дневен период, считано от през днешния ден.

Отделно от двете обвинявания, Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно произвеждане за отправяне на опасност по отношение на прокурор и проверяващ служител на реда.

В телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 година, Сидеров отправил закани по отношение на органи на властта, за да ги принуди да не издигнат горепосочените обвинявания: „ Правете си сметката, тези които в този момент се готвите да ми повдигнете обвиняване, какъв брой време ще живеете! “; „ Тези, които сте приели в този момент да действате против мен, няма да ви бъде! “. Описаното действие съставлява закононарушение по член 269, алинея 1 Наказателен кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР