Ново разкритие в първия ден на публичното изслушване в разследващата

...
Ново разкритие в първия ден на публичното изслушване в разследващата
Коментари Харесай

Публичните изслушвания по процеса за импийчмънт на Тръмп започнаха с разкрития

Ново разобличаване в първия ден на общественото чуване в проверяващата фаза от процеса по импийчмънт против президента Доналд Тръмп.

Пред законодателите във Вашингтон американски топ посланик съобщи, че Тръмп е упорствал за следствие на политически конкурент.

По време на историческото събитие, излъчено онлайн по главните телевизионни канали, бе изслушан основен очевидец, който заяви нова информация в ден, в който не се чакаха изненади. Целта на чуванията е да се разбере дали президентът е правил опити за оказване на напън на Украйна да проверява Джо Байдън и неговото семейство.

Американският делегат в Украйна Уилям Тейлър цитира представителя на Съединени американски щати в ЕСГордън Сондланд. Малко след диалога си с президента през юли Сондланд е коментирал че „ Тръмп се е интересувал повече от следствията за Байдън, в сравнение с Украйна. “

Преди да направи този коментар Сондланд е разговарял по мобилния телефон с Тръмп и диалогът му е бил чут от чиновник на Тейлър. Служителят е чул президента да пита „ за следствията. “

Въпросният чиновник е Дейвид Холмс. Холмс, който е политическият консултант в американското посолство в Киев ще бъде изслушан от законодателите в петък.

Тръмп сподели че за първи път чува за този диалог.

Американският президент упорства, че при диалога си с Володимир Зеленски през юли не е прекрачвал пълномощията си. За Тръмп следствието за започване процедура по импийчмънт е „ лов на вещици. “

Критиците на Тръмп считат, че президентът е задържал военна помощ за Украйна като разменна монета за следствие на Байдън, който се състезава за номинацията на демократите за изборите идната година. Републиканци акцентират, че помощта е била арестувана от опасения за корупция в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР