Ново напрежение по върховете на съдебната власт. Председателят на ВКС

...
Ново напрежение по върховете на съдебната власт. Председателят на ВКС
Коментари Харесай

Проверяват Апелативния спецсъд заради Иванчева

Ново напрежение по върховете на правосъдната власт. Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов разпореди инспекция на Апелативния спецсъд поради ограниченията за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Прокуратурата незабавно опита да стопира инспекцията.

Лозан Панов е определил комисия от висши съдии, които да ревизират делото по ограниченията за неотклонение в Апелативния спецсъд на някогашната кметица на Младост и заместничката ѝ.

Преди близо две седмици профилираният съд дефинира Иванчева и Петрова да бъдат пуснати под домакински арест, само че апелативните съдии неотложно стопираха осъществяването на това решение и към момента не са се произнесли всъщност.

Прокуратурата от своя страна изиска ръководителят на съда да не дава делото на проверяващите висши съдии, с цел да се подсигурява безпристрастното му решение.

Междувременно омбудсманът Мая Манолова популяризира фотоси от килията, която двете арестувани населяват в следствения арест. Общественият бранител е изпратила рекомендации до правосъдния министър за възстановяване на изискванията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР