Ново мощно земетресение с Турция, показва справка на страницата на

...
Ново мощно земетресение с Турция, показва справка на страницата на
Коментари Харесай

Ново мощно земетресение с магнитуд 7,7 удари Турция

Ново мощно земетресение с Турция, демонстрира информация на страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център. То е станало в региона обиден към този момент от земетресенията тази нощ.

Земетресението е записано в 13:24 часа локално време (12:24 часа българско време) с епицентър на 67 километра север-североизточно от град Кахраманмараш в Южна Тутция. То е усетено доста мощно във към този момент засегнатите региони, както и в столицата Анкара и Ливан, Израел и Кипър.

Засега няма информация за новите вреди, но обикновено сходни трусове унищожават към този момент наранени здания и затрудняват доста напъните на спасителите.

Най-малко 912 души са починали в Турция, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Спасителните екипи са избавили над 2400 души отдолу под руините на разрушените от земетресението здания. По думи на Ердоган не е известно какъв брой още хора има под отломките.

В Турция сега към 9000 чиновници работят по търсене и избавяне. В прилежаща Сирия жертвите са минимум 386 души, от които 239 са най-вече в регионите на Алепо, Хама, Латакия и Тартус, осведоми здравното министерство. Белите каски осведомиха и за минимум 147 смъртни случая в следените от опозицията региони на Северозападна Сирия. Ранените са 648 души, а други 340 потърпевши са докладвани в региони, следени от опозицията. Според Геологическия топографски институт на САЩ общият брой на жертвите може да нарасне до 10 000 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР