Ново, мощно земетресение с магнитуд 6.4 по Рихтер е регистрирано

...
Ново, мощно земетресение с магнитуд 6.4 по Рихтер е регистрирано
Коментари Харесай

Мощен трус от 6.4 по Рихтер разлюля Хърватия

Ново, мощно земетресение с магнитуд 6.4 по Рихтер е записано на територията на Хърватия, демонстрират данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът е хърватският град Петриня, където се оповестява за затрупани хора и обилни материални вреди. Потвърдена и една жертва - дете. Регистрирани са и няколко вторични труса с магнитуд сред 3 и 3.7 по Рихтер, както и един от 4.4.Земетресението е усетено също в Сърбия и Босна и Херцеговина.

Изплашени жители са излезли по улиците на Загреб след труса, оповестява Ройтерс. Има данни за вреди по постройките. Не се оповестява за жертви или потърпевши.

Croatian town of Petrinja suffered a lot of damage in the earthquake today
— Based Croatia (@Based_Croatia)

Според хърватските медии са паднали всички мобилни мрежи в някои елементи на Хърватия. Освен в Баня Лука, Загреб, Вуковар и Сплит, в обществените мрежи хора оповестяват, че са почувствали труса даже в Белград, Италия и Австрия.

Каква е силата на труса и по какъв начин е бил усетен от локалните поданици, излиза наяве от видео на известната хърватска певица Лана Юревич, която в този миг прави видео стрийм за своите почитатели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР