Ново лекарство за в домашни условия се очаква да излезе

...
Ново лекарство за в домашни условия се очаква да излезе
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Лекарство за домашно лечение на коронавирус - в първите месеци на 2022 година

Ново лекарство за в домашни условия се чака да излезе на пазара през първите три месеца на идната година. Това сподели представителят на България в Европейската организация по медикаментите проф. Илко Гетов пред Българска национална телевизия.

В момента няколко медикамента под формата на таблетки, минават разнообразни стадии на клинични тествания. Тези, които покажат положителни резултати, може да стигнат до аптеките при започване на 2022 година Предимството им е, че ще могат да се одобряват у дома при първи признаци на вируса. Така ще се предотврати задълбочаването на заболяването и хоспитализациите се чака да намалеят.
 Получаваме лекарството против ковид на Merck през декември? Получаваме лекарството против ковид на Merck през декември?
Здравните управляващи обмислят закупуването на ново лекарство, което е под таблетна форма, за лекуване на коронавирусна зараза. Това съобща...

Цената на новите лекарства обаче, се чака да е висока за българския стандарт. Според него проф. Гетов сумата, против която ще се продава в аптеките новото лекарство против COVID-19, зависи и от реакцията на държавното управление следващата година, а също и на НЗОК. Той поддържа предлагането на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев за въвеждането на " зелени документи " у нас. Проф. Гетов прикани хората да се имунизират с изключение на против COVID-19 и против сезонния грип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР