Ново изследване отхвърля вероятността от наличие на живот в облаците

...
Ново изследване отхвърля вероятността от наличие на живот в облаците
Коментари Харесай

Изследване отхвърли възможността за живот на Венера

Ново проучване отхвърля вероятността от съществуване на живот в облаците на Венера, оповестиха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес.

Учени от Европа и Съединени американски щати оповестиха в понеделник, че в облаците към планетата няма задоволително вода, с цел да поддържа живота подобен, какъвто го познаваме.

Изследователите се заели с изследването, откакто през септември предходната година техни сътрудници изненадващо оповестиха, че е допустимо дребни организми да населяват гъстата пелена от мощно киселинни облаци, обгръщащи Венера до 60 километра височина.

Астрономите са употребявали данни от наблюдения на галактически апарати и са открили, че наличието на вода в облаците на Венера е над 100 пъти по-ниско от нужното, с цел да съществува живот като на Земята.

"Това е съвсем в дъното на скалата и е на непреодолимо разстояние от нужното за деен живот ", сподели ръководителят на проучването Джон Холсуърт, микробиолог от Куинс Юнивърсити Белфаст в Северна Ирландия.

Той и сътрудниците му обаче считат, че в облаците на Юпитер има задоволително вода и подобаващи атмосферни температури за съществуване на живот.

"Не споделям, че има живот на Юпитер, даже не споделям, че би могло да има живот там, тъй като той ще се нуждае от хранителни субстанции, а ние не можем да сме сигурни в съществуването им ", акцентира Холсуърт пред публицисти. "Но все пак откритието е проницателно и вълнуващо, изцяло ненадейно ", сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР