Новият завод на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще

...
Новият завод на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще
Коментари Харесай

Домусчиеви ще правят ваксини срещу Covid-19 в нов завод в Разград

Новият цех на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще стартира производството на милиони дози ваксини против Covid-19, с които ще бъдат избавени милиони животи, а Европа ще си отдъхне. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов от новия цех на "Биовет " в Разград, който в сряда получи документ за първокачествен вложител.

Както всекидневно, живото предаване беше излъчено на Фейсбук страницата на премиера. Той беше придружаван от неизменимия си сателит заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков, изпълнителния шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов и лидерът на листата на ГЕРБ в Разград Десислава Атанасова, написа Mediapool.bg.

Премиерът Борисов не сподели ваксини на кои компании ще се създават в Разград и дали към този момент има подписани контракти за това, само че посочи, че ще изпрати в Европейската комисия на какъв стадий на обграждане е базата ни.

"Имаме подготвеност за започване производството на български ваксини. Обещах пред Европейската комисия да изпратим незабавно на какъв стадий е нашата база. Много съм благополучен, тъй като на европейската карта за имунизация ще се причисли и България. Много страни ще си отдъхнат. За 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи. Дори да започват през днешния ден другите, ще са с 16 месеца след нас ", сподели Бойко Борисов.

Той похвали и вложителите в завода – братята Кирил и Георги Домусчиеви, които не участваха на инспекцията, а вместо тях беше мениджмънта на "Хювефарма ".

"За наша наслада, вие сте мислили далновидно и до момента в който другите стартират да вършат, ние сме на стадий монтиране на машини. Това е огромно преимущество. Преди една година се борихме всички във военната индустрия да има вложения, новата война я видяхме каква ще е. Който има фабрики за ваксини, фабрики за медикаменти и мощна фармацевтична продукция, ще е номер 1 във всичко ", сподели Борисов пред присъстващите представители на завода.

"Дори откакто всички показно се имунизираха с "AstraZeneca " - и френският министър председател, и Ангела Меркел сподели, че ще се имунизира, интензивността в Европа е под 30%. Така че друго е да си произвеждаме тук ваксини'', означи Борисов. Той разпореди да се изготвят точно всички документи и документи, нужни за производството.

Премиерът остана впечатлен, че в завода ще има склад за предпазване на продукцията, в който ще се поддържа температура от минус 186 градуса.

Инвестиция за 400 млн. лева

През седмицата Министерството на стопанската система заяви, че компанията за произвеждане на медикаменти за ветеринарната медицина "Биовет ", която е благосъстоятелност на братя Домусчиеви, ще строи нов цех в Разград за 400 милиона лв..

Проектът планува нов цех за уголемение на апаратура за произвеждане на междинни артикули, апаратура за произвеждане на имуногенни фармацевтични артикули и фотоволтаична централа в Разград за лични потребности. В резултат на реализацията на плана ще бъдат разкрити 350 нови работни места.

Проектът получи документ за вложител клас "А ". На интернет страницата на Българската организация за вложения обаче няма нито ред за този план, както и на интернет страницата на "Хювефарма ". Братя Домусчиеви също обществено не са представяли новата си инвестиция./ mediapool.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР