Новият закон на ЕС, който предвижда въвеждане на задължителен USB-C

...
Новият закон на ЕС, който предвижда въвеждане на задължителен USB-C
Коментари Харесай

Apple сведе глава пред ЕС

Новият закон на Европейски Съюз, който планува въвеждане на наложителен USB-C стандарт за зареждане на електроника в Европа, влиза в действие през 2024 година и ще засегне изключително силнo Apple и нейния сегашен Lightning стандарт. 
 Европейският съюз и новият USB-C стандарт за зареждане
Европейски Съюз принуди със закон Apple да смени Lightning врата с USB-C

Влиза в действие през 2024 г.

След като законът бе признат, огромният въпрос бе дали Аpple ще вкара USB-C още със идната си серия iPhone през 2023 година

Преди няколко дни вицепрезидентът на световния маркетинг на компанията Грег Джосвиак с огромно неодобрение заяви, че компанията “ще би трябвало ” да одобри новия стандарт още следващата година, тъй като “няма избор ”. 
 Снимка 592602

Според Джосвиак новият закон не е най-хубавият метод за съкращаване на цифровите боклуци и отбраняване на околната среда, макар че тези причини са в основата му. 

Той счита, че нововъведението ще докара до големи количества боклуци, защото милиони Lightning кабели внезапно ще станат непотребни. 
 Снимка 592603

Apple разчита на Lightning стандарта от 2012 година и от този момент до момента потребителите постоянно употребиха остарелия си Lightning кабел, с цел да зареждат новите си джаджи. 
 Apple iPhone 14 Pro Max, Nikkei и каква е индустриалната цена на новия флагман
Каква е индустриалната цена на iPhone 14 Pro Max

Всичко поскъпва

Европейското законодателство обаче е на мнение, че ще е по-разумно да се употребява единствено един тип кабел за огромен набор и разнообразни по марка устройства, измежду които са и мобилните конзоли, камерите, таблетите и т.н.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР