Новият вариант на Covid-19 настъпва все по-активно в Европа, като

...
Новият вариант на Covid-19 настъпва все по-активно в Европа, като
Коментари Харесай

Новият вариант на коронавируса стигна и до Великобритания

Новият вид на Covid-19 настава все по-активно в Европа, като към този момент доближи и Англия. Двама души в Обединеното кралство са инфектирани с рисковия нов вид, наименуван Омикрон, заяви здравният министър Саджид Джавид.

Случаите са открити в Челмсфорд, Есекс и в Нотингам. Инфектираните са пътували до Южна Африка, където най-вероятно са се заразили. Те и фамилиите им са сложени под карантина, а здравните управляващи наблюдават контактите им, предава BBC. 

По-късно през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън ще даде публична конференция, дружно с основния теоретичен консултант на държавното управление сър Патрик Валанс и основния медицински контрольор проф. Крис Уити.
Какво се знае за новия вид и къде го има?
Новият вид е доста инфектиран от досегашните и има огромен брой разновидности (над 30). Той по-бързо и сполучливо пробива имунната отбрана и може да заразява даже преболедували или имунизирани.  

Досега новият вид е открит в Южна Африка, Ботсвана, Хонконг и. Вирусът проби и в Европейския съюз - Белгия го откри у собствен жител, който неотдавна се е завърнал от екскурзия в Египет. 

Все повече страни по света постановат забрани за пътешестване до Южна Африка в опит да лимитират разпространяването на разновидността Омикрон. от района: ЮАР, Намибия, Зимбабве, Ботсвана, Лесото, Есватини (бившият Свазиленд, б.р.), Ангола, Мозамбик, Малави и Замбия. Пристигащите на Острова от тези дестинации ще бъдат сложени под карантина в хотел за 10 дни.

" Ако някой е пътувал до тези четири страни или някоя от другите страни в аления лист през последните 4 дни, би трябвало да се самоизолира и да направи PCR проби ", предизвести здравният министър Джавид.

Българските управляващи също взеха ограничения и наложиха  .

Британските управляващи стартират целево тестване и ще изследват деликатно пробите в двата региона, където е открит новия вид на Covid-19. Хората, които са били в контакт с двамата носители на разновидността Омикрон, също би трябвало да се изолират и да се тестват незабавно.

Появата на новия вид във Англия прави имунизирането още по-важно. " Знаем за съществуването на този нов вид. Все още не знаем задоволително за него, само че от това, което знаем, отбраните, които имаме - изключително имунизациите - са извънредно значими ", акцентира Джавид.

В случай на потребност английските управляващи са подготвени да наложат спомагателни ограничения в страната, с цел да лимитират разпространяването на болестта. Британските здравни специалисти ще си сътрудничат с страни от целия свят, с цел да схванат дали новия вид на вируса се въздейства от имунизациите. 

" Важно е всеки да вземе рационални защитни ограничения – направете PCR тест, в случай че имате признаци, изолирайте се, когато бъдете помолени, носете маска за лице в препълнени и затворени пространства, проветрете стаите, ваксинирайте се и си сложете бустерна доза допустимо най-скоро ", поучава основният английски медицински инспектор проф. Крис Уити.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР