Новият световен ред има нужда от нови правилаРусия никога не

...
Новият световен ред има нужда от нови правилаРусия никога не
Коментари Харесай

Владимир Путин: Краят на еднополюсния свят настъпи

Новият международен ред има потребност от нови правила
Русия в никакъв случай не се е считала за зложелател на Запада, а противоположното

Либерализмът е стигнал до парадокс

Краят на еднополюсният свят настъпи и новият международен ред би трябвало да се основава на постоянни правила. Западът е некадърен еднолично да ръководи човечеството и се пробва да продължава да го прави, макар нежеланието на болшинството от народите по света. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в обръщението си към участниците в постоянната годишна среща на московския спорен клуб по външнополитически въпроси “Валдай ”.

Според него Западът ще би трябвало да стартира обективен разговор за общо бъдеще в международните каузи.

“Винаги съм вярвал и имам вяра в тази мощ на здравия разсъдък, по тази причина съм уверен, че рано или късно и новите центрове на многополюсния международен ред, и Западът ще би трябвало да стартират равносилен диалог за нашето общо бъдеще. И колкото по-скоро, толкоз по-добре, несъмнено ”, сподели съветският президент.

Той означи, че икономическата рецесия е станала световна, засягайки всички, тъй че човечеството ще би трябвало да търси решения дружно или количеството проблеми “неизбежно ще смаже всички ”. В същото време Путин уточни, че това може да са “не идеални, само че работещи стъпки, способни да създадат нашия свят по-стабилен и безвреден ”.

Руският президент настоя, че Русия в никакъв случай не се е считала и не се счита за зложелател на Запада. Според него “идеологията на либерализма е стигнала до парадокс и афишира различните гледни точки за подривни, заплашващи демокрацията ”.
Путин уточни още, че все пак политиката на западните страни е “кървава и мръсна ”.

“Властта над света е тъкмо това, което този по този начин наименуван Запад е заложил в своята игра, само че тази игра сигурно е рискова, кървава и, бих споделил, мръсна. Той отхвърля суверенитета на страните и народите, тяхната автентичност и уникалност, не слага ползите на други страни в нищо ”, сподели той.

“Кризата в действителност закупи световен темперамент, визира всички, няма за какво да си вършим илюзии. Сега човечеството има всъщност два пътя: или да продължи да натрупа задължение от проблеми, които неизбежно ще ни смажат, или да се опитаме дружно да намерим решения - въпреки и не идеални, само че работещи, способни да създадат света ни по-стабилен и по-безопасен ”, сподели още Владимир Путин.

За президента на Русия различните обществени модели са директна опасност за монопола на Запада в световната политика.
Владимир Путин счита още, че “либерализмът ” афишира различните гледни точки за “подривни, застрашаващи демокрацията ”. Путин сподели още, че “опитите на Запада да вкара всички в образец са обречени ”.

По негово мнение западните страни са “подготвили държавен прелом в Украйна през 2014 година ” и Западът е “признал, че е финансирал преврата ”.

“Те го поддържаха. Те споделиха какъв брой пари са похарчили за този прелом. Те не се срамят от нищо ”, сподели той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР