Новият старши треньор на волейболния Хебър (Пазарджик) Алберто Джулиани изведе

...
Новият старши треньор на волейболния Хебър (Пазарджик) Алберто Джулиани изведе
Коментари Харесай

Турция спечели европейската Златна лига по волейбол

Новият старши треньор на волейболния Хебър (Пазарджик) Алберто Джулиани изведе Турция до купата в Европейската Златна лига. Момчетата на Джулиани надвиха в трагичен мач над Украйна с 3:2 (14:25, 25:22, 26:24, 22:25, 15:6) в огромния край на финалната четворка на шампионата, игран в неделя вечер пред едвам 400 фенове в Задар (Хърватия). Втори арбитър на финалната среща пък беше българинът Александър Виналиев.

Така Турция завоюва златото в Европейската Златна лига за трети път в своята история след 2019 и 2021 година Също по този начин турците се класират за втора поредна година за шампионата " Чалънджър Къп ", на който ще се борят за място във Волейболната Лига на нациите следващата година. През предходната година Турция загуби на финала от Куба с 1:3 гейма и изпусна опцията да играе в най-комерсиалната конкуренция в този момент. Турнирът " Чалънджър Къп " ще се организира от 27-и до 30-и юли в Доха (Катар) с 8 тима, като единствено спечелилият ще завоюва място за Лигата на нациите през 2024 година

Украйна, която за първи път доближи до огромен край, остана със сребърните медали, само че също ще играе на " Чалънджър " шампионата в Доха, където ще се бори за място в Лигата на нациите.

Бронзовите оценки пък отидоха при домакините от Хърватия, които в дребния край се постановиха изрично над Чехия с 3:0 (25:23, 25:18, 25:20).

Над всички за Турция беше влезлият като запаса Каан Гюрбюз с 19 точки (1 ас, 2 блокади), който след това бе разгласен за MVP на финалната четворка. Ефе Байрам добави още 15 точки (2 аса). За отбора на Украйна звездата и капитан Олег Плотницкий осъществя 20 точки (4 аса, 1 блокада), Иля Ковалов се регистрира със 17 точки (2 блокада).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР