Новият старши треньор на Славия е Хосе Мария Бакеро. Испанската

...
Новият старши треньор на Славия е Хосе Мария Бакеро. Испанската
Коментари Харесай

Хосе Мария Бакеро е новият треньор на Славия

Новият старши треньор на Славия е Хосе Мария Бакеро. Испанската легенда ще бъде публично показан пред медиите на 23 юни (петък). Той ще даде брифинг дружно с шефа на клуба Венци Стефанов. Новината бе оповестена от “Овча Купел ”.

“Хосе Мария Бакеро ще бъде показан публично на 23 юни. Испанският експерт ще има конференция дружно с президента на ПФК Славия Венцеслав Стефанов в петък. Началният час на събитието ще бъде разгласен в допълнение ”, допълниха от Славия.
Бакеро поема поста от Ангел Славков, който в течение на сезона наследи дългогодишния ментор на Славия – Златомир Загорчич.

Заедно с Бакеро в “Овча купел ” идва и неговият наследник Йон, който игра за Славия през 2022 година и остави положителни усещания с представянето си. През пролетта той беше част от испанския Понтеведра.

Хосе Мария Бакеро е легенда на Барселона. Той е част от “дриймтима ” на Йохан Кройф и Христо Стоичков.
Бакеро е легенда и на родния си Реал Сосиедад, за който в осем сезона има 223 мача и 67 гола. През 1988 година баскът мина в Барса, с цел да стане част от първия отбор на каталунците, станал европейски първенец. Там Бакеро натрупа 260 дуела със 72 попадения. Едва третият и финален тим в кариерата му е мексиканският Веракрус, където халфът игра единствено няколко месеца и приключи кариерата си.
За последно Бакеро бе треньор през 2013 година – на перуанския Хуан. В България той е доведен точно от Стоичков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР