Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар се представи

...
Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар се представи
Коментари Харесай

Бруно Балтазар: Не съм магьосник, Моуриньо промени философията ми

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар се показа пред медиите и футболната общност. На пространна конференция той разкри задачите на „ канарчетата “ през пролетния дял от сезона, философията на игра, която изповядва, обичаната си тактическа сграда и още доста. Португалецът съобщи, че е почитател на Жозе Моуриньо, само че няма да постанова стила на игра, който сънародникът му постанова в Рома.

По отношение на работата с младите играчи Балтазар даде любопитен отговор. Специалистът съобщи, че умее да внедрява гении от академията в първия тим, само че не е вълшебник. Той съобщи: „ Ако в академията има петима като Тодор Неделев, ще ги развием “, само че в случай че няма, няма какво да се направи.

„ Здравейте на всички, благополучен съм да съм тук и да се показва пред вас. Първите ми усещания са доста положителни откъм изискванията и инфраструктурата, която имаме на клубната база. Всички в моя щаб са извънредно разчувствани, че се запознахме по какъв начин работят всички играчи и видяхме моментното им положение. Вижда се ясно желанието на всичко футболисти откъм провеждането на първите тренировки. Разбирам разочарованието на футболистите, че не се намираме на място, което му приляга. Имаме положително време и подготовка преди инспекцията против Гигант в петък, с цел да се срещнем по-добре с тях и да проверим физическото положение “, стартира Балтазар.

„ Срещата, която следва, всички знаем какво направиха те за Купата. След тази инспекция ни следва тръгване за зимния лагер, който ще проведем в Дубай. Изключително значим подготвителен лагер за нас. Ще предадем цялата философия и ще се срещнем за качествата на всеки един футболист. Ще имаме късмет в Дубай да изиграем три приятелки мачове против три сложни противника. Най-добрата подготовка за подновяването на сезона “, сподели треньорът по отношение на зимната подготовка.

„ Ако преди началото, преди да дойда, бях уверен, че десетото място е, което Ботев заслужава, в този момент считам, че това място не приляга по отношение на всичко, което видях. Ние като спортно-технически щаб и играчите схващат, че моментното положение не приляга на тима. Продължаваме работа и се надяваме на по-добри резултати “.

Балтазар разяснява зимната селекция, без да каже нищо конректно.

" Знам, че желаете информация за футболисти, които ще дойдат, които ще си тръгнат. Много рано е, с цел да ви кажа нещо характерно. Аз съм по отношение на управлението, проучваме всичко и желаеме да вземем най-хубавите решения на трансферния пазар. В този миг не мога да дам повече информация, по-нататък ще има вести.

На въпрос за какво Дилан Мертенс и Реда Рабей не упражняват, Балтазар съобщи: „ Списъкът с играчи е същият, откогато съм пристигнал. На този стадий мога да чакам всичко и би трябвало да съм квалифициран за всевъзможни обстановки, само че няма нищо съответно “.

„ Говорих за Жозе Моуриньо, тъй като е индивидът, който промени цялата философия на тренировките в Португалия. Не съпоставям моята философия с тази на Моуриньо, която практикува в Рома. Обичам тимът да владее топката, да играе с активност, сега, в който загуби, да прави всичко допустимо да си я върне и с верния нрав да печели мачове. Това ще изградим тук “, показа португалецът.

„ Много съм впечатлен от всичко, освен нещата в Ботев, само че и Пловдив като град. Във футбола – знаете, че всичко е доста непредсказуема. Планът ми е да си правя работата всеки ден и да издигна клуба до идващото равнище. Мисля единствено за спечелването на мачове. Имам контракт до края на 2024, моето желанието да остана в клуба задълго “.

„ Миналия сезон пробвах за пръв път 3-4-3 и бях сполучлив с нея. Винаги може да се премиен към 3-5-2, ще пробваме преди поднояването на сезона. Играл съм с доста схеми, ще забележим коя ще е най-хубава за Ботев. Искам да наложа мой жанр на игра и философия. Ще се опитам да я приложа “, сподели Балтазар за обичаната си тактическа сграда, след което съобщи високи цели пред Ботев Пловдив.

„ Целите са ясни, да променим обстановката допустимо най-скоро. Има доста до края на сезона, не е приключил. Една от задачите е Европа още веднъж. Няма да е елементарно, всички знаят къде сме в класирането. Знам какво мога да направя с моите тимове и съм доста убеден за бъдещето “.

„ Има качества в по-младите играчи на клуба. Ако проучите предишното ми, доста млади играчи са стартирали с мен в първия тима и в този момент играят в огромни шампионати. Качествата нямат паспорт, не избираме играчите по паспорт. Идвам с една отговорност да наложа и основа младите футболисти, които да прогресират в първия тим. Не съм вълшебник. Ако имаме пет Тодор Неделеви в академията, ще ги развием, ще работим с тях, в случай че нямаме, няма какво да направя. Едно е несъмнено с моят щаб ще изградим връзка сред първия тим и академията. За в бъдеще ще следим изкъсо момчетата от академията “.

„ Ще видите в петък против Гигант, това ще може да очаквате от тима. Не обичам философията да бъде променяме. Това, което играчите ще показват от нас, това може да очаквате през целия сезон. Мач след мач ще проучваме всеки един съперник, ще се приспособяваме към техните стилове на игра, ще се подобряваме във всеки един аспект. Много съм убеден за моята работа и за моя щаб. Страх ме е да се разболея, да изгубя някой от фамилията си, само че за поста си не “, показа новият ментор на пловдивчани, като беше безапелационен, че не се тормози от ранно уволняване.

Накрая Балтазар сподели няколко думи за капитана на „ жълто-черните “ Тодор Неделев, който също взе участие в конференцията.

„ Преди няколко месеца бях с моята жена и прочетох в португалската преса за нещо, което се е случило в България. Бях в потрес, само че в този момент съм доста благополучен, че Тодор Неделев е до мен. Много съм благополучен да го виждам по какъв начин се усъвършенства, по какъв начин си усъвършенства кондицията. Не е нужно да ви изяснявам какъв брой е значим Тодор за Ботев и за националния тим на България. Радвам се, че той е тук и още веднъж е с тима. Имахме диалози с него и споделих, че няма по какъв начин в никакъв случай да усещам клуба както той го усеща. Идва от ранното детство. Едно ни свързва – доста желаеме да печелим с Ботев и да радваме многочислените последователи в Пловдив “, приключи Балтазар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР