Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар бе доволен

...
Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар бе доволен
Коментари Харесай

Бруно Балтазар: Не деля мачовете на официални и неофициални

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар бе удовлетворен след триумфа на своя отбор с 8:0 над третодивизионния Гигант (Съединение) в първата контрола на " канарчетата " от зимната им подготовка. Двубоят бе всекидневен дебют за португалския ментор отпред на " жълто-черните ".

" Този мач беше добър тест за нас. Поисках две неща от момчетата. Първо, да създадат това, което тренирахме през седмицата и да се опитат да покажат философията, която опитваме да изповядваме като тим. Второ, да подходят съществено към срещата. Не разделям мачовете на публични и неофициални. Подхождаме към всеки дуел с настройката, че се изправяме против най-хубавите отбори в България. Настройката на моите футболисти през днешния ден беше такава и съм удовлетворен, че те извършиха моите условия. Бях наясно, че Гигант към момента не е почнал своята подготовка и поради това не беше равносилен съперник, само че ние подходихме с почитание към тях ", разяснява Балтазар.

Португалецът призна, че има още доста неща, върху които би трябвало да работи и разкри, че поради визови проблеми някои играчи на Ботев няма да пътуват с тима на подготвителния лагер в Дубай.

" Не можем да вземем всички футболисти на лагера в Дубай, тъй като имаме ограничавания. Освен това, имаме административни проблеми с взимането на виза на някои играчи. Всички демонстрират усърдие по време на тренировките. Изборът ми да селектирам тези 26 футболисти, които ще пътуват, е сложен ", добави старши треньорът на Ботев.

Балтазар разкри, че сега експериментален интервал в състава кара сенегалецът Диакате, а Реда Рабей не е почнал подготовка с отбора поради заболяване от ковид. Наставникът на Ботев разяснява и изпращането на нападателя Антоан Бароан във втория тим на " канарчетата ".

" Решението за Бароан не е спортно-техническо. Това е решение на управлението на клуба. Постоянно следим пазара и търсим положителни благоприятни условия за входящи или изходящи прехвърляния. За момента обаче няма нищо съответно и по тази причина не мога да ви дам повече информация за това дали ще притеглим нови футболисти. Предстои ни лагер в Дубай, по време на който ще имам задоволително време да опозная състезателите и техните качества. Смятам, че ще имаме задоволително време разполагаем да се подготвим по най-хубавия метод, с цел да подобрим представянето на тима през пролетния дял от шампионата ", приключи Бруно Балтазар.
 Ботев (Пловдив) стартира 2023 година с погром над Гигант (Съединение)
Ботев (Пловдив) стартира 2023 година с погром над Гигант (Съединение)

В неофициалния дебют на новия старши треньор Бруно Балтазар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР