Новият собственик на международното летище на столицата на Молдова Кишинев

...
Новият собственик на международното летище на столицата на Молдова Кишинев
Коментари Харесай

Ротшилд купи летището на Кишинев

Новият притежател на интернационалното летище на столицата на Молдова Кишинев стана Натаниел Ротшилд, представител на династията Ротшилд, занимаваща се с банково дело и вложения от края на XVIII век. Това се споделя в известие на пресслужбата на летището.
В информацията се показва, че интернационалното летище в Кишинев „ направи впечатляващо усещане на господин Ротшилд “ - най-малкото от „ четири деца и единственият наследник на лорд Джейкъб Ротшилд и Серина Мери Дън, внучка на сър Джеймс Дън, канадски финансист и магнат “. Списание „ Форбс “ прави оценка персоналното благосъстояние на Натаниел Ротшилд през 2012 година на един милиард $.
Летището на Кишинев през 2013 година беше трансферирано на концесия към „ Авиа Инвест “. Според unimedia.info, компанията за вложения в недвижимо имущество на Ротшилд NR Investments,, е придобила 95 % от акциите на компанията.
Сумата на транзакцията не е посочена. Съветникът на премиера на Молдова Кристина Бужор съобщи, че за реализиране на договорката не е належащо единодушието на управляващите, защото това не е планувано в концесионния контракт.
В Молдова от доста години не стихва абсурдът към прехвърлянето на летището на „ Авиа Инвест “. Прокуратурата упорства да образува наказателно произвеждане против редица високопоставени молдовски чиновници заради хипотетични нарушавания на концесията на летището. Освен всичко друго има съмнения за нелегално заграбване на държавна благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР