Новият ски сезон на Банско по традиция ще бъде открит

...
Новият ски сезон на Банско по традиция ще бъде открит
Коментари Харесай

Легенда дава старт на сезона в Банско

Новият ски сезон на Банско по традиция ще бъде открит от легенда на белия спорт. Големият австрийски спускач от предишното Патрик Ортлиб ще е гвоздеят на празненствата, с които ще бъде обещано началото на 16-ата зимна акция в пиринския курорт. Официалното разкриване е на 15 декември, а 51-годишният Ортлиб ще дойде за повторно у нас след 2009-а, когато бе част от огромна делегация митове на спорта.
„ Искам да ви поздравя с изумителните неща, които сте постигнали в Банско “, призна тогава австриецът, който няма самообладание да види по какъв начин се е развил ски курорт?1 в Югоизточна Европа. Той ще донесе и подарък за Стена на славата в паметния бар „ Хепи Енд “, която към този момент се е трансформирала в самобитен музей на ските.
Ортлиб има олимпийска купа в спускането от Албервил 92, международна в Сиера Невада (Испания) през 1996-а, както и 4 победи и 20 подиума в Световната купа. Прекратява кариерата си след контузия, получена на страховитата писта „ Щрайф “ в Кицбюел, след което влиза в политиката и е определен за народен представител от извънредно дясната Национална партия. Освен това се занимава с хотелиерски бизнес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР