Новият шеф на Български спортен тотализатор Георги Тарлеков се оказа

...
Новият шеф на Български спортен тотализатор Георги Тарлеков се оказа
Коментари Харесай

Новият шеф на тотото работил за Маргините, Георги Тарлеков гонен за корупция от митниците

Новият началник на Български състезателен тотализатор Георги Тарлеков се оказа продънен тъкмо толкоз, колкото се чака от предопределение на ПП-ДБ, твърди Narod.bg, базирайки се на източник от Агенция „ Митници “.

Според него, преди години „ великият финансист “ е бил изпъден от редиците им поради корупционни практики.

Времето, прекарано в организацията, обаче, Тарлеков премълчава в своята професионална автобиография, в която се вижза сбитата информация, че на локалните избори през 2011 година е бил член на общинската изборна комисия в Брезник, демонстрира регистърът на ЦИК.

В биографията си Георги Тарлеков премълчава и различен факт – че е бил кандидат-кмет на „ Люлин “ от ГЕРБ, само че когато научил, персонално Бойко Борисов го изхвърлил от листата. Най-пикантната история към шефа на Българския състезателен тотализатор е, че преди време е бил финансов шеф на компания от обръча на босовете от СИК Красимир и Николай Маринови – Маргините. Става дума за сдружение, което се занимава в бутилиране на минерална вода, откъдето също бил уволнен за плетене на схеми зад тила на притежателите.

Според данните в ГДБОП има цялостен куп разработки против него Георги Тарлеков, остава въпросът за какво министърът на спорта Димитър Илиев от ПП-ДБ го назначи за началник на тотото.

През октомври 2022 година КПКОНПИ уличи в корупционни практики и спор на ползи точно Георги Тарлеков, както и Милена Алексиева, която по това време е работила също в Район „ Слатина “ на служба финансов инспектор.

След като са били заковани пред районния кмет, двамата бързо излезли в 6-месечни болнични, оставяйки чиновниците на районната администрация без заплати и опция за оперативни счетоводни интервенции.

Спортният министър Илиев взе решение за предварително преустановяване на договорите на трима представители на страната – Таня Андреева, Ангел Иванов и Галина Заркова и на тяхно място до конкурс назначи краткотрайно управление. Тези контракти са още по-пресни – от 31 май 2023 година За тотализатора сега тече конкурс за избор на самостоятелни представители в борда.

 

Инфо: tribune.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР