ВМРО винаги е предупреждавала, че под проевропейската риторика на Република

...
ВМРО винаги е предупреждавала, че под проевропейската риторика на Република
Коментари Харесай

ВМРО: Изборите в РСМ доведоха на власт най-антиевропейските и най-антибългарските сили

" Вътрешна македонска революционна организация постоянно е предупреждавала, че под проевропейската реторика на Република Северна Македония се крие искрено антиевропейска политика, която следва праволинейно ползите на Белград. Изминалата акция беше върхът на антибългарската нервност край Вардар. Всички политически сили заявиха европейска ориентировка, само че оправдаваха своето отвращение да вървят по пътя на интеграцията с политиката на българите. България и българите бяха сатанизирани като основните врагове на Македония и македонците ", се споделя в позиция на партия Вътрешна македонска революционна организация по отношение на изборите в прилежаща Република Северна Македония.

 

Позицията продължава по този начин:

" Първите изказвания на новоизбрания президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова са проява на ескалацията на антибългарската политика, която се демонстрира както против Република България, по този начин и против българската общественост в Македония. Отново повдигнатият въпрос за така наречен македонско малцинство в България на процедура слага искания за смяна в българската Конституция като изискване за осъществявания на преговорната рамка за присъединението в Европейски Съюз на Скопие. Абсурдните стремежи на Скопие имат за цел да оправдаят изолационизма и отхвърли за интеграция в Европейски Съюз с враждебната българска политика.

На второ място би трябвало да отбележим, че съставлява цинизъм да се твърди, че правата на българите в Република Северна Македония са конституционно предпазени и обезпечени, както споделя професорът по конституционно право Гордана Силяновска-Давкова. Десетки са случаите в последните години на посягане над самостоятелните и груповите права на българите, които откриха израз в законодателните промени, довели до възбраната на неправителствените организации на българите, разбивания и опожарявания на български културни клубове, закани и физически набези над българи.

Вътрешна македонска революционна организация упорства за народен консенсус сред всички политически сили в България въз основа на Рамковата позиция на държавното управление на Република България и декларацията на Народно събрание от октомври 2019 година за разширението на Европейски Съюз и присъединението на Република Северна Македония.

Ние молим държавното управление и всички държавни фактори да отхвърлят най-категорично претенциите за така наречен македонско малцинство в България.

В идната предизборна акция за европейските и парламентарни избори всички политически сили са длъжни ясно да заявят своята позиция по Македонския въпрос и правата на българите в РСМ. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР