Новият сезон в Първа лига ще започне на 8 юли

...
Новият сезон в Първа лига ще започне на 8 юли
Коментари Харесай

Новият сезон в елита ще започне на 8 юли

Новият сезон в Първа лига ще стартира на 8 юли (петък), разбра " Тема Спорт ". Причината за рекордно ранния старт на родния хайлайф е международното състезание в Катар. Мондиалът стартира на 21 ноември и ще продължи до 18 декември, седмица преди Коледа. Заради него есенните дялове в европейските шампионати би трябвало да завършат най-късно при започване на ноември, с цел да имат време финалистите за подготовка. Въпреки, че България не е измежду тях БФС би трябвало да се съобрaзи с наредбата на ФИФА и УЕФА.
 ЦСКА счита Димитър Бербатов за президент на БФС
ЦСКА счита Димитър Бербатов за президент на БФС

Вижте защо

Сегашната акция у нас започва на 23 юли (петък). Това е с цели две седмици по-късно от плануваното начало на идващия сезон.

Заради пандемията акцията 2020/21 стартира на 7 август, а 2019/20 на 12 юли, което до момента бе най-ранния старт. Това значи, че тимовете ще имат и по-малко време за лятна подготовка. Именно по тази причина пък неотдавна, в анкета пред Диема спорт, настояха и много от треньорите в Първа лига. На този стадий не се планува смяна във формата.

Тук обаче изникава въпрос, че зимното спиране ще е много съществено - 3 месеца (почти целият ноември, декември и януари). Предстои клубовете, БФС и малкия екран държаща правата да разясняват всичко това на среща.

Сезон 2022/23 във Втора лига пък е предивден да стартира седмица по-късно - на 15 юли (петък). Финалът за Суперкупата най-вероятно ще бъде плануван за края на юни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР