Новият сезон в Националната баскетболна лига ще бъде открит с

...
Новият сезон в Националната баскетболна лига ще бъде открит с
Коментари Харесай

Левски и Рилски спортист слагат начало на новия сезон в НБЛ

Новият сезон в Националната баскетболна лига ще бъде открит с дерби. Тази вечер от 19:00 часа в столичната зала " Универсиада " един против различен се изправят два от тимовете с най-богата сбирка от титли в последните години в родния баскетбол, само че намиращи се в напълно друг ход на развиването си - Левски и Рилски състезател. Срещата ще даде начало на новата акция в родния хайлайф.

В същото време ще стартира и още един дуел от първия кръг на НБЛ сред отборите на Черноморец и Шумен, който ще се организира в зала " Бойчо Брънзов " в Бургас.

Иначе, през сегашния сезон не се чака тимът на Левски да е този фактор в шампионата, който беше в последните десетина години. Тимът още веднъж събра класни чужденци като Алън Арнет, Джон Флорвиъс и Райън Райт и ги комбинира с опитни българи като Златин Георгиев и Асен Великов, само че съществуването на прекалено много млади и към момента прохождащи в професионалния баскетбол юноши ще бъде нещото, което евентуално ще попречи на " сините " да имат каквито и да е високи упоритости през сегашния сезон. Средната възраст на столичани е извънредно ниска - 23.22 години, като в отбора има седем момчета, които са по-малки от набор 2003.

Колкото до Рилски състезател, самоковци още веднъж сглобиха шампионска селекция с концепцията да трансфорат третия си опит в сполучлив, откакто изгубиха последните два финала в НБЛ. Воденият от Людмил Хаджисотиров отбор размени тръгналите си американци с още по-мотивирани млади задгранични момчета като Димаджио Уигинс, Еван Бати и Брендън Рандълф, които към този момент демонстрираха своите умения в квалификациите за ФИБА Къп и дуелът за Суперкупата на България, извоюван против Балкан. Към тях в състава се причислиха и опитните към този момент някогашни национали Чавдар Костов и Александър Янев, както и пристигналите от ботевградчани Крис Минков и Денислав Вутев.

Това ще е първи формален мач за Левски през сегашния сезон, до момента в който Рилски към този момент набра инерция с няколко здрави дуела в последните седмици. Самоковци първо си завоюваха класиране за постоянния сезон на ФИБА Къп след победа над литовския Уулвс и загуба от Апоел Хайфа, която обаче не се оказа пагубна, а при започване на тази седмица отборът на Хаджисотиров завоюва за втора поредна година Суперкупата на България, откакто надделя Балкан със 70:60 в Ботевград.

Рилецо е спечелил последните пет мача сред двата отбора, като последната победа на Левски над този противник се случи на финала в НБЛ през 2021-ва, когато " сините " се постановиха с 4-1. В последната една година обаче Рилецо бе победител в три мача от постоянния сезон над този противник, както и в два финала - този за Суперкупата през предходната година и за Купата на България през март.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР