Новият сезон 2018/19 в Националната баскетболна лига може да се

...
Новият сезон 2018/19 в Националната баскетболна лига може да се
Коментари Харесай

Треньорите в НБЛ си пожелаха пълни зали преди началото на новия сезон

Новият сезон 2018/19 в Националната баскетболна лига може да се смята за открит. На специфична конференция в зала " Универсиада " треньори и играчи от осем от общо деветте отбора в шампионата изрекоха упованията си за идния шампионат, а по-късно треньорите победиха състезателите в демонстративно надстрелване сред самобитните два тима. При представянето генералният управител на лигата Лили Борисова пожела триумф на всички тимове, като ги помоли да съблюдават почитание и великодушие, като заобикалят конфликтните обстановки, с каквито бе придружен краят на предходния сезон.
 Пресконференция на НБЛ за началото на сезон 2018/2019 @@@

Старши треньорите на Академик - Георги Давидов, на Берое - Любомир Минчев, на Рилски състезател - Людмил Хаджисотиров, на Левски Лукойл - Константин Папазов, на Спартак Плевен - Александър Дяковски, на Черно море Тича - Галин Стоянов-Патрик, на Балкан - Небойша Видич и на Академик Бултекс 99 - Дарко Костич, си пожелаха по-малко травми и по-голям интерес към шампионата, което да предложи и по-интересни мачове. От представянето отсъстваше само тимът на Ямбол, който е деветият тим в шампионата.

" Нашият тим има опция да работи при по-добри условия, а също така мисля, че и селекцията ни през този сезон е по-силна. Все отново резервираме рамката от предходния сезон - да разчитаме най-вече на млади български играчи, които да са бъдещето на българския баскетбол ", съобщи старши треньорът на Академик Георги Давидов.
 Пресконференция на НБЛ за началото на сезон 2018/2019 @@@

" Спортът, освен баскетболът, е първо за почитателите, а по-късно за състезатели, треньори, съдии. Така че се надявам да се получи забавно състезание с повече положителни моменти, които да радват публиката ", си пожела Любомир Минчев.  Пресконференция на НБЛ за началото на сезон 2018/2019 @@@
" Надявам се, че всички тимове ще покажем задоволително добър баскетбол, тъй че да има по-голям интерес към лигата. Що се отнася до тима на Рилски състезател, имаме високи упоритости и нашата цел е за оптимално предно класиране ", сподели Людмил Хаджисотиров.

Старши треньорът на първенеца Левски Лукойл Константин Папазов сподели, че се причислява към казаното от неговите сътрудници преди този момент, защото повече фенове в залата биха довели и повече спонсори за клубовете.

" Ако играем пред оптимален брой фенове, доста повече спонсори ще имат интерес да влагат в баскетбола. Очаква ни завладяващо състезание, само че с цел да бъде то такова, би трябвало играчите да бъдат здрави, а тимовете да имат нунжата финансова непоклатимост. Големият триумф за всички ни ще бъдат цялостните зали. Надявам се огромният победител от този шампионат да бъде фенът ", сподели Папазов.
 Пресконференция на НБЛ за началото на сезон 2018/2019 @@@

" Много е значимо да имаме финансова непоклатимост и да радваме повече хора в залите ", означи Дяковски.
Новият старши треньор на Черно море Тича Галин Стоянов-Патрик обърна внимание на това тимовете да имат обща визия за развиването на играта.

" Идеята на всички ни е да развиваме баскетбола. Има тимове с доста огромни упоритости, има и такива като нашия, които ще залагат на младите състезатели. Надявам се обаче, че ще има единодушие сред нас и ясна стратегия за идващите 10-15 години, с цел да може спортът ни в действителност да върви нагоре ", сподели Стоянов.

" Много пъти съм казвал, че баскетболът се състои от четири компнента - играчи, треньори, съдии и аудитория. Без нито един от тях той не би бил сполучлив ", сподели старши треньорът на Балкан Небойша Видич.

" Очаква ни тежък сезон. Надявам се да се представим по-добре от предходния, когато тимът игра полуфинал в шампионата. Мисля, че задачата на всички ни е да развиваме баскетбола ", разяснява наставникът на Академик Бултекс 99 Дарко Костич.

След като споделиха мнението си за идния сезон, играчите и треньорите бяха разграничени в два тима, които се състезаваха до вкарването на 10 коша. Баскетболистите трябваше да стрелят от тройката, до момента в който треньорите шутираха от наказателната линия. В последна сметка наставниците, огромна част от тях някогашни баскетболисти, се оправиха по-добре от състезателите си и първи стигнаха до заветните 10 коша, което им донесе и шоколадови пасти като премия.
Сезон 2018/19 в българското баскетболно състезание започва в събота с мачовете от първия кръг. Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР