Новият селекционер на националния отбор на Португалия Роберто Мартинес дебютира

...
Новият селекционер на националния отбор на Португалия Роберто Мартинес дебютира
Коментари Харесай

Португалия започна с убедителна победа при Мартинес в исторически мач за Роналдо

Новият селекционер на националния тим на Португалия Роберто Мартинес дебютира с победа отпред на " мореплавателите ", които надиграха с 4:0 вкъщи състава на Лихтенщайн в първи дуел и за двата отбора от квалификациите за Евро 2024.

Срещата ще се запомни и с следващия връх, който бе усъвършенстван от капитана и звезда на португалците Кристиано Роналдо, който довечера записа своя мач №197 за страната си.

По този метод състезателят на Ал-Насър се трансформира във футболистът с най-вече мачове на равнище национални тимове, подобрявайки достижението на Бадер Ал Мутава, който има 196 дуела за Кувейт.

Иначе дуелът на " Естадио Жозе Алваладе " стартира по желан метод за португалците, които поведоха още в 8-та минута след отдалечен удар на Жоао Кансело, който рикошира в крайници на неприятелски защитник и в последна сметка влезе в мрежата на гостите за 1:0.

Секунди след началото на втората част Бернардо Силва удвои задатъка на Португалия, възползвайки се от неприятно изчистване на защитата на Лихтенщайн.

В идващите минути настъпи и времето на Кристиано Роналдо, който първо направи резултата 3:0 от дузпа в 51-та минута, а в 63-та минута оформи и крайното 4:0 след мощен изстрел от директен свободен удар. Между тези два гола пък още едно попадение на Роналдо не бе зачетено поради засада.

По този метод капитанът на " мореплавателите " усили броя на головете си с националната фланелка на 120, като той продължава да води в класацията и за най-резултатен състезател на национално равнище, откакто преди към година и половина той усъвършенства върха на иранеца Али Даи от 109 попадения.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР