Новият руски правителствен автомобил е вече в производство, а дебютът му

...
Новият руски правителствен автомобил е
вече в производство, а дебютът му
Коментари Харесай

Танкът за Кремъл и автомобилите “Кортеж” са готови

Новият съветски държавен автомобил е вече в произвеждане, а дебютът му е насрочен за този месец. Имаше доста неверници, че сходно нещо ще се случи, смяташе че планът Кортеж ще последва съдбата на различен прогресивен съветски проект – този за Ё-мобил-а. Кортеж е измежду редките случаи на съветски артикул с гражданско предназначение кадърен да конкурира на ниво задграничните аналози.

Кортеж е освен това от единствено автомобил – става дума за напълно нова платформа – ЕМП, която разрешава развиването върху нея на цели четири вида коли – лимузина, седан от пазарния F-клас с размерите на S-класата на Mercedes и на 7-а серия на BMW, миниван и пълноразмерен кросовър с габаритите на Audi Q7 и Mercedes ML.

В този порядък ще бъдат представяни различните разновидности и ще излизат на пазара. В този миг името Кортеж навярно ще отстъпи място на някое друго, доста по-неутрално, като регистрираната вече от основателите на плана – НАМИ търговска Aurus. Изпитанията на всичките нварианти към този момент вървят с цялостна пара.

Освен другите разновидности автомобили платформата позволява строителство на бронирани разновидности на моделите с пълна маса до 5 тона. Всичките те – и нормалните и бронираните ще са налични освен за държавните институции само че и за обикновенните съветски жители. Приемането на поръчки започва във втората половина на тази година след официалният дебют на плана и моделите по време на Международният московски автосалон през август.

Очаква се че най-търсен ще е кросовърът, но плануваното за него произвеждане е доста свито - до 4000 броя годишно, колкото са били продажбите в Руската федерация на Audi Q7 през предходната година. Дори при тази оптимистична прогноза, моделите на Кортеж ще си останат много редки като автомобили или най-малко до паявата на по- ”народните ” разновидности, тъй като първите коли, предопределени за държавни потребности ще имат мотори V8 и V12, чиято разработка върви паралелно с тази на платформата.

Моторите са издигнати на модулен принцип, заради което имат общи размери на цилиндрите и идентичен работен развой. Всичките са с турбопълнене, като при моторите V8 има по два турбокомпресора, а при моторите V12 цели четири! Горивната система е с непосредствено впръскване, цилиндровият блок е алуминиев с тънкостенни чугунени гилзи – една напълно модерна структура.

А по въпросът за танка за Кремъл – предназначената особено за руския президент първокласна лимузина ще предлага защита на първото лице в Руската федерация като тази при същински танк.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР