Новият ръководител на руските окупационни сили в Украйна Александър Дворников

...
Новият ръководител на руските окупационни сили в Украйна Александър Дворников
Коментари Харесай

„Сирийски касапин: САЩ предупредиха за жестокостта на новия командир на руските войски

Новият началник на съветските окупационни сили в Украйна Александър Дворников евентуално ще усъвършенства логистиката и координацията на дейностите на окупаторите и ще продължи още по-брутални офанзиви против цивилни.

Това съобщи съветникът по националната сигурност на американския президент Джейк Съливан, оповестява " Държавна сигурност " базирайки се на CNN.

" Този съответен военачалник има автобиография, която включва грубост против цивилни в други театри на война - в Сирия - и тук можем да чакаме още повече от същото. Този военачалник ще стане още един създател на закононарушения и грубост против цивилното население на Украйна ", сподели Съливан.

В същото време съветникът на президента на Съединени американски щати понижава смисъла на сходно предопределение за възможностите на Русия за триумф. Той счита, че Руската федерация към този момент е претърпяла " стратегически неуспех " и този факт не може да " заличи никакво предопределение на нито един военачалник ".

„ Те смятаха, че могат да завладеят столицата и да завладяват други огромни градове с дребна опозиция, че в действителност ще бъдат посрещнати с отворени прегръдки […] И това, което научихме през първите няколко седмици на тази война е, че Украйна в никакъв случай няма да се подчини на Русия. „ Няма значение кой военачалник президентът Путин се пробва да назначи “, сподели Съливан.

Известно е, че до 2016 година Дворников командваше съветските войски в Сирия близо година. Затова публицисти и специалисти от време на време го назоваха „ сирийския касапин “ за тактиката на водене на война, която включваше огромен брой цивилни жертви.

Както означи съветският публицист и журналист Аркадий Бабченко, който води война в Чечения, Дворников се отличава с това, че не щади личните си бойци за осъществяване на задания.

Австрийският боен специалист Том Купър предвижда, че с смяна в метода към командването, което в този момент ще бъде следено от Дворников, съветските дейности може да се трансформират качествено, оповестява BBC.

„ Като военачалник от армията Дворников има по-висок чин от всички командири на участващите армии (те са генерал-полковници); това значи, че никой няма да разисква неговите заповеди, няма да има състезание сред генерали, никакво „ всеки за себе си “ – както е било до момента “, сподели Купър.

Той чака появяването на ясна вертикала на послушание и вертикала на отговорност, каквато не е съществувала преди в съветските войски във войната с Украйна.

Припомняме, че Русия назначи военачалник Александър Дворников, който преди този момент води война в Сирия и Чечения, за командващ на своите сили във войната против Украйна.

Превод: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР