Новият ръководител на британската армия Патрик Сандърс отправя призив към

...
Новият ръководител на британската армия Патрик Сандърс отправя призив към
Коментари Харесай

Новият шеф на британските военни: Да сме готови да се бием за Европа

Новият началник на английската войска Патрик Сандърс насочва апел към военнослужещите да бъдат подготвени да се изправят против Русия на бойното поле .

BBC се базира на вътрешно ведомствено послание към всички чинове и цивилни чиновници на военачалник Патрик Сандърс, който встъпи в служба предходната седмица.

Нахлуването на Русия в Украйна демонстрира нуждата " да защитим Обединеното кралство и да сме подготвени да се бием и да печелим войни на сушата ", споделя той. Той прибавя, че английската войска и съдружниците в този момент би трябвало да са " способни да... победят Русия ".

Джонатан Бийл, коментатор по въпросите на защитата на BBC, не е сюрпризиран от тона на известието. Всички армии се образоват да водят война, само че самото послание отразява осъзнаването, че опасността очевидно се е трансформирала.

Генерал сър Патрик показва в известието, че е първият шеф на Генералния щаб от 1941 г . насам, който поема командването на армията в сянката на сухопътна война в Европа, в която взе участие огромна континентална мощ.

" Нахлуването на Русия в Украйна акцентира главната ни цел - да пазиме Обединеното кралство и да сме подготвени да се бием и да печелим сухопътни войни ". На напред във времето излиза условието за въздържане на съветската експанзия със опасност за мощ.

Той означи, че " светът се е трансформирал от 24 февруари насам и към този момент се е наложил горещия императив да се сътвори войска, способна да се бори дружно с нашите съдружници и да победи Русия в борба ".

Според военачалник Патрик Сандърс е нужно да се форсира мобилизацията и модернизацията на армията, с цел да укрепи НАТО и да се лиши Русия от опцията да окупира повече Европа... ние сме поколението, което би трябвало да приготви армията да се бори още веднъж в Европа ".

BBC напомня, че през март 2021 година държавното управление разгласи понижаване на броя на бойците в армията до 72 500 души до 2025 г . След като разноските за защита в Обединеното кралство се увеличаваха с 3 милиарда паунда годишно 2010 - 2017 година, през 2016 - 2017 година бе оповестено понижение с 6,6 милиарда паунда в действително изражение.

Русия харчи за армията си към 4,14% от брутния си вътрешен артикул , до момента в който Обединеното кралство - към 2,33%, съгласно данни на IISS Global Military Balance 2020.
 Британски военачалник разгласи Китай за най-голямата опасност за Англия
Британски военачалник разгласи Китай за най-голямата опасност за Англия

Това мнение изрази началникът на стратегическото командване на английските въоръжени сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР