Новият президент на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев

...
Новият президент на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев
Коментари Харесай

Новият шеф на атлетиката подкрепи идея на Бербатов

Новият президент на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев гостува в предаването " Арена спорт " на Българска национална телевизия, където разяснява протичащото се в този спорт.

" С футбола сме дружно по стадионите. Както имаме игрища за футбол, по този начин се надявам да имаме и игрища за лека атлетика ", стартира той.

Колев разяснява и тематиката, за която стана дума по-рано, когато посетител в предаването бе Димитър Бербатов, а точно разновидността, в който президентите на федерациите да имат мандатност.

" Смятам че е годно това предложение, защото неотдавна бе обявена смяната във федерацията и имаше заглавия " Една епоха завърши ". Спомням си, че имаше и ранглиста на президенти с най-дълъг престой на този пост.

Мисля, че първо беше този на БФС, по-късно този на леката атлетика и в случай че не се неистина на трето място беше федерацията по тенис на маса. При нас беше подложен този въпрос както за президент, по този начин и мандатност. Ще имаме общо заседание на 8 януари следващата година. В момента доправям мандата, който е петгодишен. През 2025-та, когато има избори, към този момент би трябвало да има решение на въпроса ", сподели Колев.

Той показа и какви са задачите на федерацията.

" В момента сме очевидци на промяна на поколенията. Имаме спортисти, които са към края на кариерата си, само че имаме и доста млади гении. Целта е да предложим подобаващите условия, на които да се развиват тези гении. Мечтата ни е възобновяване на спортните бази.

В момента работим по програмата на Министерството на младежта и спорта (б.а. съфинансиране - 50% от страна на бенефициента и 50% от страна на ММС).

Искам и да благодаря на кметовете на Добрич, Пловдив и Стара Загора, както и на министъра на спорта Димитър Илиев. Той ме одобри в първите ми крачки на този пост. Предстоят ни нови срещи с тези кметове и за игрища, тъй че се надяваме за нови позитивни вести ", разяснява президентът.

Колев отговори на въпрос по отношение на опцията стадион " Академик " да стане център на леката атлетика у нас.

" Тове е фантазия освен на Карамаринов, само че и на цялата общественост. Не може градове като София, Пловдив и Варна да нямат уреди за лека атлетика. Работи се по този въпрос. Към момента няма вести, само че се надяваме на позитивни такива. Стискайте палци ", приключи Иван Колев.
 Американска доминация на Световното състезание по лека атлетика
Американска доминация на Световното състезание по лека атлетика

Мъжката и дамската щафета на Съединени американски щати на 4 по 100 метра се окичиха със златните медали
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР