Новият председател на Столичния общински съвет ще бъде член на

...
Новият председател на Столичния общински съвет ще бъде член на
Коментари Харесай

Избират председател на СОС утре, ГЕРБ ще подкрепи човек от ПП, но не от Спаси София

Новият ръководител на Столичния общински съвет ще бъде член на ПП-ДБ, само че не и на Спаси София. Той ще бъде подсилен от групата на ГЕРБ на съвещанието на следващия ден. 

Това написа OFFNews базирайки се на съветници от най-голямата група в СОС. Обсъждат се няколко имена към момента, настояват източници. 

Постоянно управническо болшинство и съдружно съглашение няма да има, ще се работи с тематични болшинства в съвета. Целта е да се отпуши работата му и да се избегне нуждата от провеждането на нови избори в София. 

Договорката за избора е реализирано на национално равнище, водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ са се разбрали за поддръжката. 

Очаква се претендентът на ПП-ДБ за ръководител на СОС до получи и трите гласа на съветниците от Синя София. По-рано през днешния ден проф. Вили Лилков съобщи, че чака на следващия ден да бъде определен непрекъснат ръководител на Столичния общински съвет и да има  над " Московска " 33. 

При предходните опити - 6 до момента, ГЕРБ не оферираше претендент за поста, а от ПП-ДБ-СС издигнаха , който още през декември се отхвърли от номинацията и групата му предложи за краткотраен ръководител Грети Стефанова, която и сега води съвещанията като най-възрастен общински консултант. Тя не получи поддръжка. 

Отпадна и предлагането на ПП-ДБ-СС за ротационен ръководител, който предвиждаше на поста първо да е Вили Лилков до април, след това Иван Таков или Диана Тонова от Българска социалистическа партия - до август и най-после Борис Бонев, всеки по три месеца. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР