Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров не очаква драстично поскъпване

...
Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров не очаква драстично поскъпване
Коментари Харесай

Станислав Тодоров, нов шеф на КЕВР: Не очаквам драстично поскъпване на тока след мораториума

Новият ръководител на КЕВР Станислав Тодоров не чака фрапантно повишаване на ел.енергията и даде обещание бърз разбор на това какво ще се случи след отпадането на мораториума. Анализът ще бъде даден на Народно събрание. Тодоров приказва пред публицисти, откакто пое поста от досегашния ръководител на КЕВР Иван Иванов.

Той очерта проблемите, по които ще работи новата Комисия. Освен с електрическата енергия, КЕВР ще направи разбор и на бранш „ Топлоенергетика”. „ И там трябват разбори, които да съобщим на НС”, сподели Тодоров.

Друг проблем, съгласно него, са новите бизнеспланове на ВиК сдруженията.

Той отхвърли да направи още прогноза за това, което би се случило след отпадането на мораториума. По думите му главният мотор за повишението на цените са били разноските за софтуерни загуби на ел.дружествата. „ Това към този момент е обезвредено от намесата на държавното управление и законодателния орган. Не чакам трагични промени в частта нарастване на електрическа енергия за битовия потребител”, сподели Тодоров.

„ Постът се поема от млад и осведомен човек”, съобщи преди този момент Иванов. И се обърна към Тодоров: „ Независимостта на комисията, съчетано със спазването на законите, е значимо, с цел да са устойчиви нашите решения и в полза на страната. Поемате значим и тежък пост. Това ще е задача, която би трябвало да извършите. Искам да ви насърча – с вас ще бъдат целият колектив на КЕВР, която към този момент 23 години организира регулаторната политика. Те са високи експерти и по никакъв метод няма да ви предадат”, съобщи Иванов.

„ Не малко е направено през годините, уповавам се, че ще надграждаме”, съобщи Тодоров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР