Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома

...
Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома
Коментари Харесай

Барикадиралият се бивш полицай от Пловдив вече е в затвора

Бившият служител на реда Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома си в Пловдив близо 12 часа, към този момент е в пандиза, където ще излежи доживотната присъда за убийството на родителите си. Рано тази заран той се съобщи непринудено. По време на акцията по неговото извеждане не е употребена мощ, не са потърпевши и други хора. В дома му не са открити взилвни субстанции и оръжия.

След тежки и продължителни договаряния с присъединяване на криминалисти, психолози и прокурор от окръжна прокуратура Пловдив, тази заран Венцеслав Караджов се съобщи непринудено и беше отведен към следствения арест, а оттам- в Пловдивския затвор. По думите на комисар Георги Чергов – шеф на регионалната дирекция, договарянията са вървели на приливи и отливи.



По информация на юриста на Караджов- Зоя Тошкова, към 4 часа някогашния служител на реда е направил несполучлив опит да се обеси, което в следствие е довело до преосмисляне на дейностите му и по този начин е взел решение да се съобщи на управляващите. Районът към дома му в квартал „ Христо Смирненски “ беше отцепен в необятен периметър от елементи на жандармерия и полиция, а барети от София останаха на място през цялата нощ, за окажат подпомагане по неговото извеждане.

В късния следобяд през вчерашния ден юрист Зоя Тошкова се обадила на Караджов, с цел да заяви, че е Върховен касационен съд дефинитивно удостоверява доживотната присъда за двойното ликвидиране на родителите му през май 2016година. По време на седемгодишния развой делото беше връщано няколко пъти от най-висшата инстанция на Апелативен съд Пловдив. През това време той беше в ареста, а предходната година съдът реши да го освободи с проследявща гривна.



" Той стартира да се сбогува с мен. Каза, че неговият живот е приключил и няма да лежи почтен в пандиза. Каза, че не е невъоръжен, имал туба бензин и, че ще се отбранява до последно ", сподели Зоя Тошкова – юрист на Венцеслав Караджов.

Караджов се обадил на сина си, с цел да му каже да не се прибира у дома,след което не позволил чиновниците на правосъдна защита да го отведат към пандиза.

" Заплашва чиновниците, че в случай че влязат в парцела ще има доста потърпевши. Заплашва, че се е подготвил с рискови субстанции, в това число най-вероятно и взривоопасни субстанции ", уточни комисар Георги Чергов.

На мястото незабавно са изпратени сили на полицията, дежурен прокурор и психолози. Идват и барети от София. През цялото време юрист Тошкова се пробва да убеди Караджов да се съобщи. И това се случва в рано тази заран.

" Около 5.30 същият склони да се съобщи, като по този метод не са употребявани нито помощни средства, няма потърпевши, няма засегнати лица и казусът беше решен извънредно наред ".



" Беше на приливи и отливи. В последна сметка го склонихме. Използваме професионалния си опит и го убедихме, че това е верния път ", уточни гл. комисар Димитър Андонов - шеф на ГДЖСОБТ.

" След 4:30 часа, тази заран, когато се чухме с него за последно той е направил опит да се обеси, единствено че кабелът се е скъсал и лежал на пода в дома си до момента в който се освести и това го е приел като знак на ориста, че не би трябвало да завършва със себе си. Трябва да се съобщи непринудено ", уточни Зоя Тошкова, юрист на Венцеслав Караджов.

При огледите в дома на Караджов не са открити взривни субстанции и огнестрелно оръжие. След като е изведен от вкъщи си, Венцеслав Караджов е отведен в престъпна полиция, а оттова в пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР