Новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов е провел днес

...
Новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов е провел днес
Коментари Харесай

Министърът на МВР се срещу с организаторите на София Прайд

Новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов е провел през днешния ден среща с организационния комитет на " София Прайд " - по тяхна самодейност. За това оповестиха и уредниците на шествието за човешки права, и от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На диалога са участвали и началникът на жандармерията - командир на Специализирания отряд за битка с тероризма Димитър Андонов, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи и старши комисар Борислав Борисов, както и директорката на дирекция " Сигурност " на Столична община Кристина Лазарова.

Поводът за срещата са ограниченията за сигурност на идния в събота, 17 юни, 16-ти " София Прайд ". Миналата година събитието събра над 15 000 души. В последните години то е извънредно добре охранявано, само че дребни групи протестиращи са влизали в спречквания с хора, отклонили се от шествието.

" Министерство на вътрешните работи постоянно взема ограничения, с цел да обезпечи сигурността на всеобщи мероприятия. Ще вземем всички ограничения и този път. Подготовката към този момент е направена ", споделил министърът.

Организаторите на Прайд прибавят, че е разисквана и сигурността на кино " Одеон " довечера от 20 ч, когато ще има втори опит да се организира прожекцията на кино лентата " Близо ", която преди седмица симпатизанти на " Възраждане " блокираха.

И тази година на същия ден ще се организира " Шествие за фамилията ", всъщност контрапротест, против ЛГБТ правата, Истанбулската спогодба,. Сред уредниците е и Кристиян Шкварек, който популяризира тезата, че филмът " Близо " бил " педофилски " - макар че няма нищо сходно в летата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР