Новият министър на туризма първите си стъпки начело на ведомството

...
Новият министър на туризма първите си стъпки начело на ведомството
Коментари Харесай

Новият министър на туризма посочи първите задачи, с които ще се заеме екипът му

Новият министър на туризма първите си стъпки отпред на ведомството и сервира благодарности за избирането си в обществената мрежа Facebook.

" Веднага ще стартираме с бързото напредване на помощите за туристическия бизнес и решаването на насъбраните проблеми през последните 2 години от началото на Ковид пандемията.
Кой е Христо Проданов, новият министър на туризма
Христо Проданов е номинацията на Българска социалистическа партия за министър на туризма в бъдещия кабинет, чийто мандатоносител ще бъде " Продължаваме промяната "....

Съгласно съдружното съглашение би трябвало да обособим 5 стратегически ресора в границите на Министерство на туризма. Те ще бъдат за морски; балнео уелнес и СПА; културен и друг; конферентен и планински и авантюристичен туризъм. Идеята е всеки сектор да разполага със личен маркетингов запас.

Много е значимо туристическият отрасъл да бъде единен, както е в другите браншове. Считам, че главно за положителното ръководство на един бранш е страната и представителите на сектора да приказват в един глас и дружно да търсят и намират решенията на проблемите.

Считам, че би трябвало да се положат старания за цифровата реклама на туризма, нова тактика и по-тясното съдействие с водещите непознати туроператори, които провеждат главните пакети и чартъри за България. Затова залагаме на адаптиране на цялостната идея по отношение на новите технологии и световни трендове – въодушевяващ брандинг плюс допълнен с главните типове туризъм с фокус над най-хубавите обекти, които да водят до интерес към останалите. Ще приключа порочните и корупционни практики за незаслужено систематизиране на средства в

маркетинга. Искаме да наложим промотиране на обособените целеви групи туризъм. Ще засилим съдействието и координацията сред Министерство на туризма и бизнеса за налагане бранд „ България “. Задължително ще обръщаме внимание и на българския екскурзиант със основаване на условия за първичното и последващото му привличане, което ще става сегментирано, таргетирано и фокусирано по отношение на потребителското прекарване.

Трябва да бъде организиран статутът на националните курорти. На фокус идва различният туризъм, здравния, балнео и СПА, планинският и велосипеден, които се оказа, че са най-търсене в изискванията на пандемия. Техният капацитет, както и този на конгресен и събитиен туризъм би трябвало да бъде разпрострат през идващите 4 години.
Руските туристи понижиха над 10 пъти поради пандемията
Руските туристи в България са намалели фрапантно поради COVID-19 пандемията. За първите девет месеца на тази година едвам 36 000 съветски т...

Необходимо е разискване с Министерство на регионалното развитие за опциите да бъдат усъвършенствани такива пътища, както и опцията подобряването на частни пътища с туристическо значение да бъде подпомагано с данъчни облекчения.

Необходим е напълно нов Закон за туризма. Сега настоящият е неразбираем, променян е неведнъж и всичките промени бяха свързани с упоритостта на министрите на туризма да управляват, колкото е допустимо повече, бранша. Имаме потребност от къс и явен Закон за туризма, а всички детайлности като категоризации, узаконяване и така нататък могат да бъдат в наредби, с цел да не се постанова законът да се трансформира непрекъснато.

Трябва да се облекчи издаването на визи за съветските туристи и от други трети страни на Европейски Съюз.

Кадрите са съществена причина за развиването и обезпечаването на сектора, както кадрово по този начин и ресурсно, което от своя страна е причина за високо качество на туристическия артикул. Важно е основаването на правила за ангажирането на заетостта в бранша, за основаване на качествено обслужване и повишение на работните заплати. В туризма е належащо мощно дуално обучение с търсене на способи за спомагателна подготовка на фрагментите. Държавата посредством държавното управление би трябвало да се намеси във връзката обучение – бизнес – потребност от фрагменти.

Сигурен съм, че това е изцяло постижимо и с екипа ми ще се оправим с проблемите на сектора. Време е министерство да поеме отговорност и да стартира да работи за развиването на бранша ", показва още той.
Преговорите за туризма: Българска социалистическа партия показа краткосрочни ограничения и дълготрайни цели
Емил Хумчев открои краткосрочните ограничения на „ алените “ в туризма: опазване на 9% Данък добавена стойност за заведенията за хранене и заведенията, както...

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР