Новият министър на електронното управление се заема да бъде създадено

...
Новият министър на електронното управление се заема да бъде създадено
Коментари Харесай

Правят смарт приложение, в което да си въведем всички данни от личните карти

Новият министър на електронното ръководство се заема да бъде основано приложение за смарт телефони, което да може да се употребява като персонална карта. Божидар Божанов се похвали с проектите си на конференция в сряда. Идеята му е цялата криптографската информация да е в телефона.

По проект ап-ът ще се употребява за електронна идентификация. За да стане това обаче ще се наложи всички персонални данни да бъдат въведени в платформата.

„ Първо ще създадем електронна идентификация посредством мобилни телефони, тъй че да не разчитаме за начало на персоналните карти. Те остават приоритет, тъй като е значимо всеки жител да има я джоба си средство, с което да разчита на електронна услуга. Мобилните телефони ще са комфортна опция на това и нещо, което ще можем да създадем бързо без да има потребност да координираме публични поръчки “, изясни той.

След това ще се задвижи процедура по замяна на персоналните ни карти, като новите ще са с чип.

„ Те би трябвало да бъдат с чип по този начин или другояче. Европейски правилник е. Това го нямаме и би трябвало да го създадем. Дори закъсняваме “, изясни той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР