Новият генерален директор на БДЖ е Ангел Стоянов след обявен

...
Новият генерален директор на БДЖ е Ангел Стоянов след обявен
Коментари Харесай

БДЖ има нов шеф

Новият общоприет шеф на БДЖ е Ангел Стоянов след разгласен конкурс. Това стана ясно от коментар на транспортния министър Николай Събев.

Той разказва Стоянов като превъзходен експерт и специалист, който с изключение на от железници, схваща и от числа.

На въпрос за какво предходният шеф Йордан Мирчев е бил освободен, Събев отговори, че му се е наложило „ да работи като общоприет шеф на БДЖ “ вместо Мирчев.

„ В момента, в който обявихме, че стартира вливане на трите обособени предприятия в " БДЖ – Пътнически транспорти ", " БДЖ – Товарни транспорти " и " Холдинга БДЖ ", от Съвета на шефовете подготвихме пътна карта, която създаваше правната рамка по какъв начин от трите предприятия да създадем едно “, изясни Събев.

По проект е трябвало документите да бъдат подадени на 15 март, а до 15 септември новото дружество да има лиценз. Събев е върнал два опита за бизнес проект, като вторият по никакъв метод не е отчитал икономическия резултат от вливането.

„ Наложи се работя като изпълнителен шеф на БДЖ, което не беше почтено, тъй като имам задължения към пристанища, летища и други “, сподели Събев.

Обединяването на товарните и пътническите транспорти и съществуващия „ Холдинг БДЖ “ в една компания е проект, който Николай Събев разгласи още през февруари. Целта е редуциране на администрацията и понижаване на задълженията, а при започване на 2024 година единното сдружение БДЖ да излезе на финансовите пазари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР