Новият филм на Анджелина Джоли Отначало те убиха баща ми:

...
Новият филм на Анджелина Джоли Отначало те убиха баща ми:
Коментари Харесай

Противоречивият филм на Анджелина Джоли за Камбожда кандидатства за "Оскар"


Новият филм на Анджелина Джоли „ Отначало те убиха татко ми: Спомените на дъщерята на Камбоджа ” бе включен в конкуренцията за номинация за "Оскар" в категорията за най-хубав чуждоезичен филм.

Лентата, режисирана и продуцирана от Джоли, е снимана напълно в югоизточната азиатска страна и не съдържа никаква британска тирада, защото всички артисти са в действителност жители на Камбоджа. Драматичният сюжет пък е построен въз основа на записките на Лунг Унг и разкрива нещастието на страната по време на ръководството на партията на Червените кхмери през 70-те години на XX век, когато биват избити над 2 милиона мирни поданици на страната.

Подаденото заявление обаче не значи дефинитивно, че филмът ще доближи до действителна номинация за "Оскар". На първо време Американската кино академия ще би трябвало да отсее безусловно всички подадени оферти за чуждоезичен филми и да ги сведе до общо 9 - шест, излъчени от Комитета на Академията в Лос Анджелис, а по-късно и още три, гласувани от Изпълнителния комитет на премията за чуждоезичен филм на Академията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР