Новият електрически кросовър Byton M-Byte показан във Франкфурт вече като сериен образец,

...
Новият електрически кросовър Byton M-Byte
показан във Франкфурт вече като сериен
образец,
Коментари Харесай

Byton M-Byte – кросовър или кинотеатър? - видео

Новият електрически кросовър Byton M-Byte показан във Франкфурт към този момент като сериен образец, би трябвало да влезе в продажба през първата половина на идната година първо в Китай. Във втората половина на 2020-а колата ще бъде налична на пазарите в Северна Америка и Европа.

Машината се нарежда на пазара като конкурент на моделите Jaguar I-Pace, Audi e-tron и Mercedes -Benz EQC. Известна е към този момент и базовата цена на автомобила – потегля от 45 000 евро. От компанията се похвалиха, че към този момент имат над 50 000 предварителни поръчки от целия свят.



Дизайнът съвсем не е изменен в сравнение с този на концептуалната машина, показана при започване на предходната година на ревюто CES в Лас-Вегас. Но серийното осъществяване е малко по-голямо – дължината е увеличена с 25 мм до 4875 мм, височината с 15 мм до 1665, междуосието с пет мм до 2950, ширината с много повече - с 235 мм до 2195.

Интериорът е много любопитен, а по отношение на таблото напряко фрапантен. Централният екран е рекордьор в индустрията с 48-е си инча диагонално. Освен това дисплеят е и огънат като тези в кината. В центъра на кормилото е вместен 7-инчов сензорен екран, а пред централния подлакътник е инсталиран различен 8-инчов сензорен екран.

M-Byte предлага предни “капитански ” кресла, които могат да се завъртат обратно, превръщайки салона в комфортен хол. Вместо цялата седалка откъм гърба могат да се поръчат две обособени, само че не се оповестява дали местата откъм гърба ще могат да се сгъват за да се отвори повече багажно пространство. При цялата седалка това е допустимо, като пространството за багаж нараства почти три пъти – от общоприетите 550 л до максималните 1450.

Базовата версия е със единствено задно задвижване с един електромотор с мощност 200 кВт/272 к.с. инсталиран на задната ос. Акумулаторът е с потенциал от 72 кВтч, което обезпечава пробег с едно зареждане от 360 км по цикъла за премерване WLTP. Упражнението 0-100 км/ч тази версия прави за 7,5 секунди.

Пълноприводната версия е по-интересна – има два елмотора с обща мощ 300 кВт/408 к.с., батерия с по-висок потенциал - 95 кВтч. От място до 100 км/ч M-Byte AWD се форсира за впечатляващите 4,5 секунди и има пробег от 435 км с едно зареждане. С помоща на бързо зарядно /150 кВт/ акумулаторът се зарежда до 80% за 35 минути.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР