Новият брой на регионалния информационен лидер - вестник Марица“, отново

...
Новият брой на регионалния информационен лидер - вестник Марица“, отново
Коментари Харесай

Четете в Марица: Строителите да се върнат на ул. „Радко Ди...

Новият брой на районния информативен водач - вестник „ Марица “, още веднъж ще ви изненада прелестно с забавни и любопитни четива. Ето и някои от акцентите в броя:
Скандалната Nexo измежду спонсорите на Ботев Пловдив
Криптофирмата Nexo е била подготвена да налива съществени суми в пловдивския футболен клуб Ботев, преди да стартират скандалните разкрития за активността на сдружението. Собствениците и мениджърите на Ботев са били в директни връзки с Nexo, а преди месец е подписан спонсорски контракт. Той обаче надали ще бъде осъществен, откакто се разбра, че компанията е хипотетична машина за пране на пари за руснаци и ислямски терористи. Така " жълто-черните " остават без единствения си действителен финансор донор, с който се бяха договорили, и издръжката остава само в ръцете на мажоритарния притежател Зингаревич.
Строителите да се върнат на ул. „ Радко Димитриев “ за ремонт на ремонта
Строителите, работили  на ул. „ Радко Димитриев “ по плана на пътната инфраструктура в кв. „ Гладно поле “, би трябвало още веднъж да се върнат на обекта и да продължат ремонта. За качеството на строително-монтажните работи има 27 забележки, направени от регион „ Източен “ и доказани от приемателната комисия, извършена на обекта предишния петък. Кметът на региона Иван Стоянов  е уведомил  възложителя на публичната поръчка - Община Пловдив и персонално отрасловия зам.-кмет Пламен Райчев - за пропуските при осъществяването на контракта с отчет, съпроводен със снимков материал.
Спипаха софиянеца Марио, задигал коли от " Кършияка "
Пловдивската полиция спипа сериен автокрадец. Става въпрос за 35-годишен столичанин на име Марио. Той съумял да отмъкне 4 първокласни коли, като всички обири са ​извършени на територията на регион " Северен " по еднакъв метод. Активното следствие на чиновници от отдел „ Криминална полиция ” и Трето районно управление (на МВР) започва по отношение на постъпили сигнали за откраднатите возила през декември и януари.
Велинград стана столица на акцията “Жълти стотинки “
Велинград бе разгласен за столица на акцията “Жълти стотинки “ за актуалната 2023 година. Медицинско съоръжение за болничното заведение в града ще купят със събирани в цялата страна дарения. Целта на задачата стана ясна още в навечерието на коледните празници, когато Ани Шулева, локален представител на известната дарителска самодейност, взе участие в предаване за благотворителността, добрините и цената на дребните жестове в ТВ1.
Фирмите от Пловдивска област с облага над 2,5 милиарда лева.
Година след експлоадиране на коронавирус пандемията стопанската система в Пловдив бележи забележителен растеж. През 2021 година чистите доходи от продажби на нефинансовите предприятия са 33 104 000 000 лева, което е с 20.2% повече от миналата година. Стойността на продукцията е 21 463 000 000 лева, или с 18.5% повече от 2020 година. Крайният финансов резултат на предприятията от област Пловдив за 2021 година е облага в размер на 2 589 000 000 лева, сочат данните на Териториално статистическо бюро Юг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР