Новият британски щам на коронавируса е по-вирулентен, много хора се

...
Новият британски щам на коронавируса е по-вирулентен, много хора се
Коментари Харесай

Доколко са опасни новите варианти на COVID-19?

Новият английски вариант на ковид е по-вирулентен, доста хора се заразяват, само че по-малко доближават до болница. Това съобщи в ефира на доктор Александър Оскар от Александровска болница. Според него с имунизирането на все по-голяма част от обществото въздействието на COVID-19 ще понижава.

" В Израел при над 540 000 имунизирани, съпоставени с над 540 000 неимунизирани, в групата на имунизираните няма нито един умрял и нито един пациент с тежко протичане на COVID-19, което удостоверява още веднъж изгодата от имунизирането. За страдание към момента България е измежду страните на последно място в Европейски Съюз с наймалка част от обществото, която е склонна да се имунизира, а това е обезпокоително ", отбеляза той. 

Според него това е единственият метод да се преборим и да си създадем групов имунитет. " Все повече хора се включват във имунизационния развой, тъй че съм убеден, че броят на имунизирането през идващите месеци ще нарасне доста ", означи доктор Оскар. 

" Ако съблюдаваме дистанцията и останалите ограничения ще имаме положителни резултати макар новите варианти на ковид. Те не са стряскащо по-смъртоносни. Леталитетът към този миг е идентичен ", разяснява в ефира на доцент Любомира Николаева-Гломб. 

Тя добави, че бразилският вид не е доста публикуван в Европа, което е успокояващо.  " Антителата на преболедувалите новите варианти се разпознават в по-малка степен. Все още не е открит сериозният предел, под който те няма да могат да работят. Те обезвреждат опцията от болест, само че в малко по-ниска степен. Това важи и за имунизациите. Производителите на двете ваксини, основани на осведомителна рНК, към този момент работят по този аспект ", изясни Гломб. 

Според нея, безконтролното предаване на вируса в последната година е разрешило на вируса да се приспособява към нашите оръжия. Според нея е доста значимо да сме по-бързи от него. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР